27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Eski AKP’li başkan için 135 yıl

Eski AKP’li başkan için 135 yıl istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP’nin bir süre önce partiden ihraç ettiği Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aydos’un da aralarında bulunduğu 47 kişi hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve vermek, evrakta sahtecilik ve şantaj” suçlarından dava açtı

Şantaj iddiası da var
İddianamede 135 yıla kadar hapsi istenen Tuğluca ile diğer sanıkların, kurdukları suç örgütünden ayrılmak isteyen eski AKP İlçe Başkanı’nı kadın arkadaşı ile uygunsuz biçimde fotoğrafladıkları belirtildi. İstifaya zorlanan AKP İlçe Başkanı’nın odasına ses kayıt cihazı konulduğu da anlaşıldı.
İddianamede, bir ihbar mektubu ile yerel gazetede yer alan bir haberin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Çubuk Belediyesi’nin yaptığı işlemler karşılığında, vatandaşlardan bir bilgisayar firmasına para yatırmalarının istediği yönündeki iddiaların araştırıldığı anlatıldı.
Aynı dönemde İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin de Tuğluca’nın “görevi kötüye kullanma” suçu işlediğine yönelik rapor hazırladığına işaret edilen iddianamede, belediye başkanı ve yardımcısının da aralarında bulunduğu 47 kişinin örgüt kurduğu savunuldu.
İddianamede, Çubuk’ta bulunan Şahinler İnşaat’ın sahibi ve Belediye Encümeni Bahri Şahin’in, belediye başkanı ve yetkilileriyle suç örgütü kurdukları ve ihalelere fesat karıştırdıkları kaydedildi.


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 21:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?