28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Estetikli vekil olmasın

AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da desteğini alan "65 yaşını geçenler siyaset yapmasın" önerisinin sahibi. Bu öneri AKP’yi ikiye böldü. AKP’nin 65 yaşını geçen milletvekilleri, seçim yaklaşırken, kendilerine bu tuzağı kuran Akgün için plan yapmakta gecikmediler.

Planın sahibi ise Adalet Bakanı Cemil Çiçek. Akgün, uzun süredir, yaş sınırı 65’e dayanan milletvekillerinin kendisine yönelik eleştirileriyle başa çıkmaya çalışırken, Çiçek ilginç bir öneride bulundu. Çiçek, AKP’nin yaşlı milletvekillerine dönerek, "Bu Mevlüt sizden ne istiyor? Bence siz de karşı teklif getirin. Estetik yaptıran ve saç ektiren milletvekili seçilemesin. Öyle değişiyorlarki seçmen kime oy verdiğini karıştırıyor. Bu bir hiledir. Farklı bir yüzle oy isteyip sonra da kendilerini kamufle ediyorlar" dedi.

Çiçek’in bu önerisi kahkahalarla karşılanırken, başta Fehmi Uyanık olmak üzere çok sayıda milletvekilinden destek geldi. 65 yaş önerisinin sahibi Akgün, saç ektiren, lens takan ve bıyıklarını keserek en çok değişen AKP’li olarak tanınıyor. Akgün, geçen yıl geçirdiği bu değişim nedeniyle herkesin dikkatini çekmiş ve haberlere konu olmuştu. Kendisine yönelik iğneli esprileri dinleyen Akgün ise şunları söyledi:

"65 yaş önerisini gündeme getirdiğimden beri başıma gelmeyen kalmadı. Allah’tan Başbakanımız da bana destek verdi de kurtuldum. Bir ağabeyimiz, yanıma gelip bana ’bir şarjör borcum var, unutma da topuktan ödeme yapayım’ diye takılıyor. Bir başkası, akşam şiş kebap yemeye çağırdı. Sonra da ’onlar kebabı yer, sen de şişi yersin’ dedi. Anlayacağınız 65 yaşına takılan arkadaşların tacizine uğruyorum."

Büyük değişim

Mevlüt Akgün, saç ektirip lens taktı. Bıyığını kesti. Görüntüsü değişti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2006 Pazar 10:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?