15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Evren: Konu çorbaya döndü

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, "Zaman zaman memleketimiz böyle buhranlı dönemler geçirdi, şimdi de geçiriyor. Bunu da atlatır" dedi.

Kenan Evren, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaretinde son siyasi gelişmeleri değerlendirmesini isteyen bir gazeteciye, şunları söyledi:

"Son gelişmelerle ilgili soracaksanız ben orada yokum. Zaten konu çorbaya döndü, bir de biz karıştırmayalım işin içine girip. Mecliste konuşuluyor, yeniden kanunlar çıkarılır, çıkarılmaya çalışılır. İnşallah ülke için hayırlı olur, uğurlu olur. Zaman zaman memleketimiz böyle buhranlı dönemler geçirdi, şimdi de geçiriyor. Türkiye bunu ilk defa geçirmiş değil. Daha evvel daha zor günler geçti. Bunu da atlatır. Zaten Meclis çalışıyor, kanunlar hazırlıyor, inşallah iyi bir neticeye ulaşır."

Sağ ve sol partiler arasındaki birleşme çalışmalarına ilişkin soruyla ilgili olarak Evren, şunları kaydetti:

"1982 Anayasası hazırlanırken yüzde 10 barajının konulmasının bir sebebi, fazla partiler Meclise girip de koalisyon olmasın. Türkiye, her koalisyon döneminde çok çekti, sıkıntılarla karşı karşıya kaldı, koalisyon kuran partiler beraber olamadı. Yüzde 10 barajını koyalım 3-4 parti girsin, mümkünse koalisyonsuz bir hükümet kurulsun, bunun için yüzde 10 barajı konuldu."

Evren, yüzde 10 barajı konmasının bir sebebinin de partilerin barajı aşamaması durumunda birleşmesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusuna nasıl baktığı sorusuna Evren, "Halkın seçmesine taraftardık. Ama şimdi burada izah edemeyeceğim bazı sebeplerden dolayı olumsuz oldu. Eskiden olduğu gibi Meclis seçsin dedik. Yoksa aklımızda oydu, halkın seçmesiydi" yanıtını verdi.

Evren, Genelkurmay Başkanlığının açıklaması konusunun da geçmişte kaldığını söyledi.


aa
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2007 Salı 17:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?