19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Faşizan yaklaşım' desteği

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu. Bu aslında faşizan bir yaklaşımın neticesiydi" sözlerini, "Başbakan’ın büyük millet olmanın özgüveni ile yaptığı bir açıklama" olarak değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Kuva-yı Milliye ve Milli Mücadele’nin Örgütlenişinin 90. yılı" etkinliklerine ilişkin basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce İl Kongresi’nde yaptığı "Farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu. Bu aslında faşizan bir yaklaşımın neticesiydi" açıklamalarının sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"Milletlerin tarihinde çok sevindirici olayların olduğu gibi zaman zaman acı verici olaylar da vardır. Büyük milletler olur ki, yaptıkları iyi ve kötü her şeyle hesaplaşabilirler ve geleceğe o hesaplaşma çerçevesinde güvenle bakabilirler. Sayın Başbakan, bir büyük devlet olmanın, Bir büyük millet olmanın özgüveni ile bir açıklama yaptı."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 18:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?