19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Fethi Dede yine mahkum

Başbakan Erdoğan'dan sonra Bakan Çiçek de Fethi Dördüncü'den tazminat kazandı.

Selanik'teki Atatürk Evi'nde bulunan Şeref Defteri'ne yazdığı yazıyla gündeme gelen Mehmet Fethi Dördüncü, bu yazıdaki ifadelere ilişkin Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in açtığı davada 7 bin 500 YTL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacı-karşı davalı Mehmet Fethi Dördüncü ve avukatı Coşkun Kurt ile davalı-karşı davacı Cemil Çiçek'in avukatı Ercüment Uslu katıldı.
Davayı karara bağlayan hakim, Mehmet Fethi Dördüncü'nün Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek aleyhine açtığı manevi tazminat davasını reddetti.

Çiçek'in açtığı dava yönünden ise Dördüncü'nün 30 Ağustos 2005 tarihli mektubu nedeniyle istenilen manevi tazminat talebini reddeden hakim, “Selanik mektubu” olarak adlandırılan mektup nedeniyle ise Dördüncü'nün Adalet Bakanı Çiçek'e 7 bin 500 YTL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

"İLLEGAL ÖRGÜT BİLDİRİSİ GİBİ"

Mehmet Fethi Dördüncü'nün avukatı Coşkun Kurt tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, Dördüncü'nün Selanik'teki Atatürk Evi'nde bulunan Şeref Defteri'ne yapıştırdığı mektubun içeriğinin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından, Hükümet Sözcüsü sıfatıyla, hukuka aykırı bir şekilde 8 Mayıs 2006 tarihinde izinsiz olarak kamuoyuna açıklandığı savunuluyordu.

Dilekçede, “Davalı Bakan, bununla da yetinmeyerek, mektubun içeriği itibarıyla 'illegal örgüt bildirisi gibi' olduğunu söylemek suretiyle müvekkilimin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte somut bir olgu isnat etmet suretiyle hakaret de etmiştir” deniliyordu. Dilekçede, Çiçek'ten 20 bin YTL manevi tazminat isteniyordu.

BAKAN KAMUOYUNU AYDINLATTI

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in avukatları Cevdet Yavuz ve Yaşar Demirci tarafından verilen karşı dava dilekçesinde ise “Davacı tarafından, yüce Atatürk'ün Selanik'teki evinde bulunan Şeref Defteri'ne yazılan ve hükümetin manevi şahsiyetini ağır şekilde -hukuka tam bir aykırılık teşkil eden tarzda- eleştiren ve hakaretler içeren yazının Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından -haklı olarak- yırtılması ve bu durumun basına yansıması üzerine, müvekkilim, hükümetin sözcüsü olması dolayısıyla kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirmiş ve yazı hakkında açıklamalarda bulunmuştur” denilmişti.

Dördüncü'nün açtığı davanın reddi istenilen dilekçede, ayrıca Dördüncü'nün hem bu yazısı, hem de Çiçek'e gönderdiği 30 Ağustos 2005 tarihli bir mektubun hakaret içerdiği gerekçesiyle toplam 20 bin YTL manevi tazminat ödemesi isteniyordu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A 10 BİN YTL TAZMİNAT

Değişik mahkemelerde açılan davalarda Dördüncü'nün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 10 bin YTL manevi tazminat ödemesi kararlaştırılmış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın 10 bin YTL manevi tazminat istemli davası ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün 1 YTL manevi tazminat istemli davaları ise aktif husumet yönünden reddedilmişti.

A.A.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 15:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?