22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Filistin sorunu bizim bir davamızdır

Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul etti.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda Abbas ve Erdoğan'ın başbaşa başladıkları görüşmeye daha sonra Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan da katıldı.


Erdoğan, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin sonunda yaptığı açıklamada, "Orta Doğu barışının nirengi noktası bize göre, Filistin sorunun hallidir. Filistin sorunu, bizim bir davamızdır ve Filistin meselesinin çözümü için Türkiye olarak şu ana kadar nasıl ki elimizden gelenleri yaptıysak, bundan sonra da yine elimizden gelen tüm gayreti ortaya koymaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, görüşmede, Orta Doğu barışı ve Annapolis zirvesini, kendi ayakları üzerinde durabilecek bir Filistin'in nasıl olabileceğini ve bugün imzalanan Ankara Forumu'nun süratle uygulamaya geçmesi sürecini görüşme fırsatı bulduklarını bildirdi.

Ankara Forumu'nun uygulamaya geçmesiyle binlerce Filistinlinin iş imkanı bulacağına inandıklarını da ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçerideki kardeş kavgalarının halline yönelik Türkiye olarak biz neler yapabiliriz, bunu görüşme imkanımız oldu. Bu, benim vatandaşlarımı da yürekten yaralamaktadır. Bu konuda da elimizden gelen bütün gayretle çalışmaları sürdüreceğiz. Temennimiz odur ki, kardeşçe yaşamın atmosferi Filistin'de egemen olsun."

Haremüşşerif'le ilgili gönderilen heyetin hazırladığı raporu Mahmud Abbas'a takdim ettiğini söyleyen Erdoğan, bu raporu dün de İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e verdiğini kaydetti.

Erdoğan, bu raporun ayrıca tüm İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) üyelerine, BM'ye, UNESCO'ya ve BM üyesi diğer ülkelere gönderileceğini belirterek, "Bunun çok ciddi bir hassasiyet kespettiğini de Sayın Peres'e dün akşam özellikle ifade ettim ve 'buradaki hafriyat çalışmalarının durdurulması hassasiyetimizdir' dedim. Bunu da aramızda ayrıca görüştük" diye konuştu.

Mahmud Abbas da yaptığı açıklamada, Annapolis zirvesinin, yol haritasından, uluslararası dayanak noktalarından ve geçmişte Arap Barış Planı olarak sunulan plandan hareketle yapılacağını aynı zamanda ABD Başkanı George W. Bush'un görüşlerini kapsadığını belirterek, bu toplantıdan sonra bir takvim ortaya konulmasının gerekliliğini vurguladı.

a.a
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 22:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Mardini IP: 84.41.204.xxx Tarih : 14.11.2007 01:26:05

Selamlar herkeze.... Basortusu davasida onun davasiydi galiba......