16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Filistin zirvesine Türkiye de katılacak

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yedi İslam ülkesinin dışişleri bakanları, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da 'Ortadoğu' gündemiyle toplandı. Toplantıdan Filistin sorunu için Suudi Arabistan'da zirve yapılması kararı çıktı.

Pakistan'daki Ortadoğu toplantısında, 'Filistin sorununun' ele alındığı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün katıldığı toplantı sonrası yapılan açıklamada, İsrail'in, Kudüs'teki El-Aksa Camii'ndeki inşaat çalışması da eleştirildi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yedi ülkenin dışişleri bakanları ile Pakistan'ın başkenti İslamabad'da gereçekleştirdiği toplantıda Suudi Arabistan'da Ortadoğu zirvesi yapılması kararlaştırıldı.

Pakistan'ın girişimi ile başlayan süreçte Suudi Arabistan'da yapılacak zirveye bu iki ülkenin dışında Türkiye, Ürdün, Mısır, Endonezya ve Malezya katılacak. Zirvede Filistin sorununa bir çıkış yolu bulunmasına çalışılacak.

Pakistan Dışişleri Bakanı Hurşit Kasuri İran ve Suriye'nin zirveye katılıp katılmayacağını bilmediğini söylerken, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül İran'ın İsrail ile iki devletli bir çözüme karşı olduğu için katılmadığını belirtti.

Gül Pakistan'dan Afganistan'a geçerek Kabil'deki Türk askeri birliğini ve Vardak’taki il imar timini ziyaret edecek.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 21:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?