22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Fırat: Anket çalışmalarını değerlendiriyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili anket çalışmalarını değerlendirdiklerini bildirdi.

Partisinin yarın yapılacak toplantısına katılmak üzere İskenderun'a gelen Fırat, soruları yanıtladı.

Fırat, "Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak mı?" sorusuna "Bilmiyorum, söylemiyor. Sır gibi saklıyor" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili anket çalışmalarını değerlendirdiklerini belirten Fırat, "Bu konudaki süreç başladı. Teşkilat başkanlarımızdan, sivil toplum örgütlerimizden, partililerimizden görüşlerini soruyoruz. Birkaç gün sonra milletvekillerimizi çağıracağız, fikirlerini soracağız. Bunları millet görsün diye yapmıyoruz. En sonunda MKYK kararını verir. Kim olacaksa olur" dedi.

Fırat, geçmiş yıllarda bir genel başkanın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından partisinin oy kaybettiğinin hatırlatılması üzerine ise "Biz böyle düşünmüyoruz. Şayet bir parti bir kişinin orada olmasıyla varlığını sürdüremeyecekse bir anlamı yok. Yok olsun gitsin" diye konuştu.

Fırat, cumhurbaşkanlığı konusunun çok ve erken tartışılmasının siyasi partilerin belirli olgunluğa erişmemesinden kaynaklandığını öne sürdü.

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un "Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olamayacağı" yönündeki iddiasını da değerlendiren Fırat, şöyle konuştu:

"Söylenen laflar bazen belden aşağı olup çirkinleşiyor. Hüsamettin beyin söylediklerini unutmak istiyorum, söyledikleri imajı yönünden beni üzmüştür. Başbakanlık siyasi bir makamdır, 312. maddede siyasi yasak yoktur."

a.a
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 21:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?