22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Fırat: Köşk'e aday olurum

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP içinde ismi üzerinde mutabakat sağlanması durumunda 
cumhurbaşkanlığına aday olacağını söyledi.

 Parti hiyerarşisi içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra ikinci sırada bulunan Fırat, önceki akşam Habertürk'teki Basın Kulübü programında ilginç değerlendirmelerde bulundu. 

Herkesin cumhurbaşkanlığı için Erdoğan ismi üzerinde yoğunlaştığını belirten Fırat, "Partim benim adımda mutabık olursa cumhurbaşkanlığına aday olurum. Herkes Tayyip Bey'in adı üzerinde konuşuyor. Kimse neden bana sormuyor? Bunu anlayamıyorum" dedi.
Fırat, Başbakanlık Resmi Konutu'nda dönemin başbakanı Necmettin Erbakan tarafından tarikat liderlerine verilen ve büyük tartışmalara neden olan yemek davetinin hatırlatılması üzerine de 28 Şubat sürecini değerlendirdi.

'28 Şubat reaksiyon'
Fırat şunları söyledi: "Ondan sonra da işte bir harekât oldu değil mi Türkiye'de. Ona bir reaksiyon anında oldu mu, olmadı mı? Gerekli işlemler yapıldı mı, yapılmadı mı? Ben de onu söylüyorum zaten. Mühim olan onun olup olmaması meselesi değil. Onun bir tehdit vasıtası olup olmaması meselesidir. Tabii ki bir noktaya gelinmişse o reaksiyonlar verilecektir, verilmiştir. Belli bir noktaya geliyorsa belli bir reaksiyon verilmiştir. Onlardan ders çıkarmak lazım."
Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 08:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?