22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

First Lady ilk törende yok

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün TBMM Genel Kurulu'ndaki yemin törenine eşi Hayrunnisa Gül katılmayacak. Türkiye'nin yeni 'first lady'si Hayrunnisa Gül, yemin törenini Dışişleri Konutu'nda izleyecek. Gül'ün yemin töreninde ailesinden küçük oğlu Mehmet Emre ve kardeşi Macit Gül hazır bulunacak.

Bugün saat 18.00'de TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı andını içecek olan Abdullah Gül'ün yemin törenine kısıtlı sayıda aile üyesi katılacak. Yemin törenini izlemeleri için Cumhurbaşkanlığı locasından özel davetiyeleri bulunmalarına rağmen eşi Hayrunnisa Gül, kızı Kübra Gül ve İngiltere'de eğitim gören büyük oğlu Ahmet Münir yemin törenine katılmayacak.

Gül'ün küçük oğlu Mehmet Emre Gül ve Kayseri'den gelen kardeşi Macit Gül yemin töreni sırasında Genel Kurul'da hazır bulunacak. Gül'ün annesi Adeviye Gül ve babası Ahmet Hamdi Gül'ün de oğullarının yemin törenini izlemek için Genel Kurul'a gelmesi beklenmiyor. Gül'ün anne ve babasının yemin törenini Kayseri'deki evlerinden izleyecekleri öğrenildi. Hayrunnisa Gül de yemin törenini Dışişleri Konutu'ndan takip edecek.

Gül, hazırlıklarını tamamlamasının ardından geldiği Meclis'te 'en yaşlı başkanvekili' olan Eyüp Cenap Gülpınar tarafından askeri törenle karşılanacak. Cumhurbaşkanlığı Başyaveri eşliğinde şeref kapısından Meclis'e girecek olan Gül'ü TBMM Başkanı Köksal Toptan karşılayacak. Genel Kurul'da ayakta alkışlanacak olan Gül, cumhurbaşkanlığı andını içmek üzere kürsüye çıkacak. Gül'ün and içmesi sırasında TBMM Başkan Vekili Eyüp Cenap Gülpınar, sağ tarafında ayakta bekleyecek.

Yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı Senfonu Orkestrası'nın çalacağı İstiklal Marşı okunacak. Bu sırada cumhurbaşkanlığı forsu çekilecek ve 101 pare top atışı yapılacak. Gül'ün İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TBMM Genel Kurulu'nda bir teşekkür konuşması yaparak, adaylık sürecinde verdiği mesajları tekrarlaması bekleniyor.

Yemin töreninin ardından askeri tören eşliğinde Meclis'ten ayrılacak olan Gül, üzerinde cumhurbaşkanlığı forsu bulunan makam aracına binerek Anıtkabir'e gidecek. 11. Cumhurbaşkanı sıfatıyla Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak olan Gül, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.

Gül, Anıtkabir ziyaretinin hemen ardından Çankaya Köşkü'ne çıkarak görevi sade bir törenle Cumhurbaşkanı Sezer'den devralacak. Saat 19.30'da yapılacak devir-teslim töreni basına kapalı olarak gerçekleştirilecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 16:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer IP: 85.98.147.xxx Tarih : 29.08.2007 00:10:54
avrupa insan haklarına gidip ülkemizi şikayet eden bi kadının kocası nasıl oluyorda şikayet edilen ülkenin cumhurbaşkanı olabiliyor ben artık bu ülkeyi anlayamıyorum 5 yılda sömürdünüz bu ülkeyi yeter artık halkı kendinizi acındırarak yanınıza aldınız olmadı başörtüsünü siyasete kattınız olmadı islamiyetti kattınız o da yetmedi cumhurbaşkanı seçitirmediler bize diyerek kendinize acındırdınız ve yine bizim düşüncesiz halkımız size oy veri daha ne yorum yapayım ki -Y-E-D-İ-N-İ-Z- -B-İ-T-İ-R-D-İ-N-İ-Z- T-Ü-R-K-İ-Y-E'yi