22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

FM'a göre AKP tek başına

'Erdoğan seçim zaferinden emin' ...

Financial Times, AK Parti'nin tek başına iktidara geleceğini iddia etti...

BBC Türkçe'deki basın özetlerinde yer alan Financial Times haberinde Erdoğan'la ilgili değerlendirmelerde bulunuluyor. "Erdoğan seçim zaferinden emin" başlıklı haberinde şöyle deniyor:

"Başbakan Erdoğan partisinin seçimlerde yüzde 40'tan fazla oy alarak, 550 üyeli sandalyeli meclise 310-315 milletvekili göndereceklerini tahmin ediyor. Bu kez meclise en az üç partinin gireceği, bu nedenle AKP'nin oyları artsa bile çıkaracağı milletvekili sayısının şimdikinin altında kalacağı söyleniyor.

MECLİS'TEKİ TABLO NE OLACAK?
"Meclisteki tabloyu değiştirecek başka bir unsur da parlamentoya çoğu Kürt kökenli 40 kadar bağımsız adayın seçilmesi olasılığı. Bu sonuç, İslami temelli AKP'nin tek başına hükümet kurmasına yetecek.

"Ekonomi uzmanları bunun yatırımcıların da tercih edeceği bir sonuç olacağını söylüyor. Seçim kararının alındığı çalkantılı ortama karşın, iş çevrelerine yakın, yeni bir merkez sağ hükümetin geleceği beklentisi nedeniyle piyasalar sarsılmadı.

"Erdoğan kampanyasını ekonomik reformlara yoğunlaştırırken, ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi laiklik ve terör tehdidine odaklandı.

"Milliyetçiler idam cezasının geri getirilmesini ve yabancılara satışların durdurulmasını istiyorlar. Bu çağrının özellikle taşrada yankı bulduğu söyleniyor."
ft/ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 14:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih SmHbRtC IP: 85.110.180.xxx Tarih : 16.07.2007 15:38:05
FM her zamanki gibi atıp tutuyor..