19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Fotoğraflı oy pusulası!

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç, oy pusulalarına parti genel başkanlarının fotoğraflarının da konulmasını önerdi.
Milletvekili seçilme yaşının 25’e indirilmesi ve bağımsız adayların da oy pusulalarında yer almasını içeren Anayasa değişikliği tartışılırken DYP'den yeni bir öneri geldi. 

DYP'li Bilgiç, hükümet her ne kadar erken seçimden kaçsa da Türkiye'nin artık kaçınılmaz olarak bir seçim menziline girdiğini söyledi.
Artık hükümeti bekleyen en önemli görevin milletin iradesinin en demokratik şekilde sandığa yansımasını sağlamak ve buna ilişkin yasal düzenlemeleri hayata geçirmek olduğunu belirten Bilgiç, "Türkiye bir seçimden sonra yeniden temsilde adalet tartışmaları içinde boğulmamalıdır" dedi. 

Bilgiç, bu çerçevede milletvekili seçilme yaşının 25'e indirilmesine ilişkin Anayasa değişikliği temsilde adaleti tabana yayma ve gençlerin devlet yönetimine katılması açısından DYP'nin de destek verdiği önemli bir konu olduğunu söyledi. 

Siyasetin finansmanının şeffaflaşması, milletvekili dokunulmazlığının kürsü ile sınırlandırılmasının da AKP'yi seçim öncesi bekleyen diğer önemli konular olduğunu ifade eden Bilgiç, öte yandan oy pusulalarının da bağımsız milletvekili adaylarının isimlerinin yazılması ile gündemde olduğunu anımsattı. 

Bilgiç, şöyle konuştu: 

"Geçmiş seçimlerde hatırlanacağı üzere bazı seçmenlerin oylarını kullanırken parti amblemlerini karıştırmaları sağlıklı bir tercih yapmalarına engel olmaktadır. 

Her ne kadar okuma yazma oranının Türkiye'de hızlı yükselmesine, artan iletişim olanaklarına karşın sandık başında yanlış tercihleri en aza indirecek düzenlemelere ihtiyaç vardır. 

Kanaatime göre oy pusulalarında parti amblemi ve ismi ile yetinilmemeli. Halkın yanılmadan tercihini sandığa yansıtabilmesi için parti genel başkanlarının fotoğraflarına da pusulalarda yer verilmelidir."
anka
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 10:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?