19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Fuhuş müşterisine para cezası

Kuzey Birliği Partisi'nin (KBP) elindeki Verona kentinde fuhuşla mücadele amacıyla yürürlüğe giren yeni uygulama doğrultusunda, hafta sonunda yol kenarında bekleyen bir hayat kadınıyla pazarlık halinde yakalandıkları gerekçesiyle iki müşteriye 500'er euro para cezası kesildi.

Parkta 3 kişinin biraraya gelmesi yasaklandı

KBP yönetimindeki Navorra Belediyesi ise yeni bir düzenlemeyle kentteki parklarda geceleri grup halinde toplanmayı yasakladı. Düzenleme, parkta üç ya da daha fazla kişinin bir araya gelip bekleşmeleri durumunda 500 euro para cezası kesilmesini öngörüyor.

Navorra'daki düzenleme belediye meclisinin muhalif üyeleri tarafından protesto edildi. Belediye yönetimini faşizmle suçlayan üyeler, tepkilerini, düzenlemeyi protesto amacıyla bir parkta topluca bir araya gelme suretiyle dile getirdiler.

Hayat kadınlarıyla pazarlıkta yakalanan müşteriye 500 euro ceza

Verona'nın ardından Demokrat Parti yönetimindeki Padova Belediyesi de hayat kadınlarının yol kenarlarında müşteri beklemeleriyle mücadele için, müşterilere kesilecek para cezasını 500 euroya yükseltme kararı aldı.

Ceza makbuzu gösteren müşteriye hayat kadınlarından bedava hizmet

Padova Belediyesinin konuya ilişkin geçen yıl başlattığı para cezası uygulaması, hayat kadınlarının protestosuyla karşılaşmıştı. Uygulamaya tepki gösteren hayat kadınları, para cezasına çarptırılan müşterilere, ceza makbuzunu "pembe kupon" olarak değerlendirip her cezaya karşılık ücretsiz hizmet sunma kararı almışlardı.

Venedik kentinde, yaklaşık on gün önce yürürlüğe giren bir uygulamaya göre, tarihi merkezde dilencilik yapanlara 16 ila 500 euro arasında para cezası kesiliyor.

AA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 04:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?