15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gay başkan polemiği sürüyor

‘İstanbul’a gay belediye başkanı’ tartışmalarında bugüne kadar sessiz kalan AKP’den ilginç bir değerlendirme geldi.

AKP’nin belediyelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “Partiniz İstanbul’a gay başkan adayı gösterebilir mi?” sorusuna, “Biz adaylarımızın ırkına, rengine, cinsine, cinsiyetine, diline bakmayız. Vatan haini olanlar dışında herkes adaylık için bize müracaat edebilir” dedi. Tanrıverdi, İstanbul’a kadın başkan olabileceğini de ekledi.

Tanrıverdi, şunları söyledi: “Demokrasiye inanmış, katılımcılığı özümsemiş bir partiyiz. Bu ilkelere inanmış, partimizin ilkelerine uyan, vatandaşlara hizmet edebileceğine inandığımız, kendisini kanıtlamış kişilerin adaylık başvurularını kabul ederiz. Vatan haini olmayan, demokratik kurallara saygılı, AK Parti’nin ilkelerini benimsemiş kişiler aday gösterilir. Kadın belediye başkanı da elbette olabilir. Kriterlerimize uyanın cinsine bakmayız. Bazı partilerin, bazı özel tercihleri olabilir. Bizim yok. Yerel seçimlerde bayanlara özel imkanlar sağlamayı, pozitif ayrımcılık uygulamayı planlıyoruz. İstanbul gibi büyük şehirlerde de kadın belediye başkanı aday gösterebiliriz.”

BAŞKANLARA KARNE

Yerel seçimlere şimdiden hazırlanan AKP yönetimi, belediye başkanlarının karnesini çıkaracak. Tanrıverdi, konu hakkında şu bilgileri verdi: “Belediye başkanlarının performansları nedir, buna bakıyoruz. Kamuoyu araştırma şirketlerinden de yararlanıyoruz. Aday tespitinde duygusal olmayız. 2008 Ocak ayı içinde ‘Yerel Yönetimler Akademisi’ kuracağız. Türkiye 12 bölgeye ayrılacak. Her bir bölgede kurulacak akademide oluşturduğumuz bilimsel heyet, yerel yöneticileri, belediye meclis üyelerini ve aday adaylarını eğitecek. Ar-ge ve Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcılığı, bu konuda çalışmaları ortaklaşa yürütüyor. Başarılı ve deneyimli belediye başkanları da kursta ders verecek.”

GAY belediye başkanı polemiği DTP Grubu’nu ziyaret eden Daniel Cohn-Bendit, Ufuk Uras, Murathan Mungan ve Sırrı Sakık arasında geçen renkli konuşmadan çıktı. Bendit, “AB’ye girerseniz Paris, Berlin gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıínın da eşcinsel olabileceğine şimdiden kendinizi hazırlayın” deyince, eşcinsel olduğunu saklamayan yazar Murathan Mungan “Ben adayım” dedi. Uras’ın “Sol destekler. Ya DTP?” sorusuna, Sakık şu cevabı verdi: “Ölümüne destekleriz

Ali Ekber ERTÜRK/Akşam
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 10:40:39
Güncelleme :27 Kasım 2007 Salı 16:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 88.228.52.xxx Tarih : 27.11.2007 16:44:27

GAY BAŞKANI; MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATMAYA BENZETİYORUM.TÜRK TOPLUMUNUN KRİTERLERİNE UYMAZ,UYMAZ,UYMAZ