22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Geçmişlerini sildiler

Eski CHP'li Günay ile Özdalga, eski SHP'li Kalkan, eski DYP'li Kesici ile Kaya, eski ANAP'lı Güney ile Eryılmaz, siyasi geçmişlerini Meclis albümünde yer alan özgeçmişlerinden sildi


Saf değiştiren ünlü siyasetçiler, geçmişlerini de hatırlamak istemiyor. Sağdan sola, soldan sağa geçen milletvekilleri, TBMM albümü için bildirdikleri özgeçmişlerinde, eski partilerinin adını anmadı.
CHP'de Genel Sekreterlik yapan ve bu dönem AKP'den bakan olan Ertuğrul Günay, özgeçmişinde bu önemli görevini atladı.
Günay'ın, CHP'nin yanı sıra "sosyal demokrat" ifadesine de yer vermediği Meclis albümünde yer alan özgeçmişi şöyle: "1947'de Ordu'da doğdu. Hukukçu. Bosna'ya giden Türk aydınlarına öncülük etti. Doğu Konferansı ve Yeni Siyaset Girişimi adlı sivil girişimlere kurucu olarak katıldı. 16 Dönem Ordu Milletvekili. 23. Dönem'de Kültür ve Turizm Bakanı."


Özdalga ve Kalkan sildi
Bu dönem AKP'den Meclis'e giren, eski CHP Parti Meclisi üyesi Haluk Özdalga ve eski SHP milletvekili Erdal Kalkan da özgeçmişlerinde eski partileri ve görevlerini anmadı. Yıllar önce ANAP'tan DYP'ye, son seçim öncesi de CHP'ye geçen, her iki sağ partide de genel başkanlık için adı geçen İlhan Kesici, özgeçmişinden iki partiyi de sildi.
Eski DYP'li Saffet Kaya, eski ANAP'lı bakanlar Ülkü Güney ile Yaşar Eryılmaz da AKP çatısı altında milletvekili olunca, özgeçmişlerinde eski partilerinin adını bile anmadı. DYP milletvekili olarak yıllarca TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapan Ahmet İyimaya da bu dönem AKP milletvekili olarak yer aldığı Meclis albümünde, eski partisinin adını anmadı.
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise yıllar önce saf değiştirmesine karşın özgeçmişinde ANAP kurucusu olduğu bilgisini korumaya devam ediyor.
Bu arada, kayıt yaptırmaları sırasında, formlarda "bildiği diller" şeklinde yer alan haneye DTP'liler tarafından "Kürtçe" yazılması nedeniyle yaşanan sıkıntı da aşıldı.
Albüm bilgileri, "bildiği yabancı diller" olarak değiştirildi ve özgeçmişlerde yabancı dil olarak Kürtçeye yer verilmedi.

SALİHA ÇOLAK - Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 12:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?