19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Genelkurmay'dan YAŞ açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Yüksek Askeri Şura'da ihraç olmamasına ilişkin yapılan yorumların asılsız olduğu ifade edildi. 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bugün (05 Ağustos 2008) bazı basın ve yayın organlarında ve bazı kişilerin beyanatlarında "son Yüksek Askeri Şura'da neden hiç bir askeri personelin ihraç edilmediği" konusunda haber ve yorumlara yer verildiği izlenmiştir. Basında bu duruma doğrudan veya ima yoluyla getirilmeye çalışılan açıklamaların tamamı hayal mahsulüdür. Yüksek Askeri Şura kararlarını asılsız senaryolara bağlayan yorumlar, her türlü insani ve hukuksal bağlamda uygun ve makul olmayan yaklaşımlardır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin temeli olan disiplinden sarfınazar edilmesi veya bunun müzakere konusu yapılması asla söz konusu değildir. Bilinmelidir ki, Yüksek Askeri Şura'nın ihraç kararları, bazı kesimleri mutlu veya mutsuz etme amacına yönelik değildir. Haklarında tekemmül etmiş, yeterli şekilde delillendirilmiş dosyalar bulunan ve suçlu oldukları şüphe götürmeyen kişilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiklerinin kesilmesi doğaldır ve bunda hiç bir tereddüt yoktur. Ancak, hukuki yeterlilik ve dayanaklar açısından, ayırma kararına esas teşkil eden tutum ve davranışların tespiti ile ilgili inceleme ve araştırmalar çoğunlukla uzun süre alabilmektedir. Hiçbir somut bilgiye sahip olmadan, asılsız iddialarla Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Yüksek Askeri Şura'ya mesnetsiz saldırılarda bulunulması, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden siyasi çıkar elde etme yanılgısının bir tezahürü olarak görülmekte ve üzüntü ile karşılanmaktadır. 

Öte yandan, bir siyasi parti temsilcisinin, meslek yaşamı boyunca terör örgütlerinin hedefi haline gelen ve dört kez suikast teşebbüsüne maruz kalan Sayın Genelkurmay Başkanı için anormal bir fiyatla araç satın alındığı şeklindeki sözleri, mesnetsiz olduğu kadar ibret teşkil etme özelliği de taşımaktadır. Sayın Genelkurmay Başkanı'nın emeklilik döneminde korunması amacıyla, zırh korumalı bir araç satın alındığı doğrudur. Ancak, söz konusu araç kişisel bir araç değildir ve devlet malı olması nedeniyle herhangi bir gümrük ödenmeksizin alınmıştır. Satın alma işlemi, tamamen devletin yasal mevzuatı ve yerleşik kurallarına uygun olarak yapılmıştır. Ayrıca, aynı siyasi parti temsilcisinin bu tür mesnetsiz yorumlara dayanarak Türk Silahlı Kuvvetleri ile başka bir siyasi parti arasında yakınlık ilişkisinden bahsetmesi hazin bir iftira ve talihsiz bir değerlendirmedir.
Kamuoyuna saygı ve ibretle duyurulur" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 22:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.230.30.xxx Tarih : 9.08.2008 20:54:29

İbret alınacak olan bu iddiayı dile getiren siyasi parti değil,bizatihi genelkurmay başkanıdır.Zaten genelkurmay başkanı gümrük ödenmeden alındığını söylüyor,gümrük ödenmemiş olması vergi ziyasından başka birşey değildir,bu durum hafletici bir sebep olamaz.YAŞ'ta gerçekten ihraç kararı olmaması büyük bir talihsizliktir.30 Ağustos itibariyle selef olacak olan Genelkurmay başkanının döneminde artık göze çarpacak kadar astsubay ve uzman çavuşların eşleri türbanlı olarak ortalarda dolaşmaktalar,TSK'nın laiklik misyonuna gölge düşürmekteler ve üstleri bu duruma göz yummaktalar, sonra da kalkıp laiklik ve üniter yapıdan dem vurarak kendilerini gözden düşürmektedirler,biz buna da takiyye diyoruz.Jandarma karakollarında astsubaylar ve uzman çavuşlar Vakit,Yeni Şafak okumaktalar ve bu durumlarını da açıkça TSK içinde yadsıyan yok.Ilımlı islam artık TSK içinde meşruiyet kazanmakta ve en tepedeki komutan da bu karmaşanın üzerinde herşeyi tozpembe göstermektedir,tıpkı ahbap-çavuş ilişkisi içinde olduğu hükümet gibi.