16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

'Gerilim ve çatışmadan uzak durun'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, küresel güçlerin Türkiye üzerindeki oyunlarını artırdığını belirterek, parti teşkilatına 'Çatışma ve gerilimden kaçının' uyarısı yaptı.

Ülkücülerin, maceradan, karanlık sokaklardan ve demokrasi dışı eylemlerden uzak durmasını öven Bahçeli, aynı olgunluğun devam etmesini istedi. Partisinin il ve ilçe başkanlıklarına bir genelge gönderen Bahçeli, seçim tarihi yaklaştıkça MHP üzerindeki hesapların yoğunlaştığını söyledi. 'AKP'nin, Türkiye'ye hasım bütün güçlerle işbirliği yaptığını' iddia eden Bahçeli, MHP'nin milletin umudu olduğunu kaydetti. Bugüne kadar milliyetçi ve ülkücülerin, Türkiye'nin sürüklenmeye çalışıldığı kavgalara taraf ve alet olmadığını ifade eden Bahçeli, özetle şu görüşleri dile getirdi: "MHP, yüreğinde millet sevgisi olan her vatanseverin maceradan, demokrasi dışı eylemlerden uzak, vatana huzur içinde hizmet edebileceği en emin sığınak olduğunu göstermiştir. Tüm eleştiri, itham ve dedikodulara rağmen, vakur, olgun ve kararlı duruşunu muhafaza eden Milliyetçi Hareket Partisi'nin, siyasetinde ne kadar haklı olduğu bugün daha iyi anlaşılmaktadır."

Teşkilata gönderilen uyarılardan bazıları şunlar:

Geçmişte partimizde siyaset yapmış; ancak bugün davamızla ilişkisini keserek başka siyasal hareketlere ve maksatlara yönelmiş bazı şahısların, medya kanallarını kullanarak milliyetçilik ve ülkücülük adına yaptıkları açıklama ve eylemlere asla itibar edilmeyecek, yoğun bir bilgilendirme ile bu mihrakların çabaları etkisizleştirilecektir.

Kararlaştırılmış işaret, slogan, marş, sembol ve kavramlar dışında materyal kullanılmayacak, milliyetçiliği ve ülkücülüğü çağrışım yaptıracak aldatıcı işaret ve hilelere dikkat edilecektir.

Her suçun doğal faili olarak milliyetçilerin işaret edilmeye çalışıldığı bu hassas ortamda gerilim ve çatışmadan uzak durulacaktır.

İç ve dış menfaat gruplarının milliyetçilik karşıtı karalama kampanyalarını etkisiz kılmak için milliyetçiliğimiz ve partimizin temel görüşleri en yalın, samimi ve kucaklayıcı yönüyle milletimize anlatılacaktır.


aa
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 14:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?