31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Gerilimden uzak durun

Üniversitelerde türban düzenlemesi ile ilgili eleştirilere sert çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisindeki başörülü kadınlara gerilimden uzak durun talimatı verdi.

İl başkanları toplantısında, partisindeki başörtülü kadınlara seslenen Başbakan Erdoğan, "Yerel seçimler öncesinde sizlerin sağduyulu davranmasını ve tartışmalardan uzak durmanızı istiyorum. Başörtüsü gerginliğinden kaçının" dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin marjinal grupların değil tüm toplumun partisi olduğunu, rejimle sorunu bulunmadığını vurguladı, parti teşkilatına "Bu durumu halka anlatın" talimatını verdi.

Toplantıda nüfusu azalan belediyelerinin kapatılması da gündeme geldi. Belediye başkanları düzenlemeye tam destek verirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kapatılan belde belediyelerinin, büyükşehir belediyelerinin şubesi olmasını istedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, büyükşehir belediyelerinin kaldırılmasını gündeme getirdi. Durak, "Yetki konusunda karmaşa yaşıyoruz. Bizi büyükşehir olmaktan çıkarın. Belediye olalım" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 21:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol aran IP: 88.248.15.xxx Tarih : 15.02.2008 13:26:21

şimdi bu türkiyede ol acan turban tartışması turkıyeyı nereye göturuyor bende unıverte ögrencisiyim bu konu şimdiden daha kutuplasmaya neden olmaya basladı bizde şimdi 80 olayları gibi bu konuda ne yapmamız gerektıgını acıklama yapmıyorlar kı sert konuşmaya tesebbüs edıolar bu bir objektıflık degildir bu konu bir milli olay olarak turkıyeye mal edilmesi sizce mutalıpmıdır acaba bu konu hakkında laıklıgı genclerimzi yanlıs algılıyor kı laıklık kavramı tam anlaşılamıyor