22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gideceği yerler var...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Hanım için "Geleceği yerler var, gelmeyeceği yerler var" dedi.

Abdullah Gül, ''Ama bu tartışmaların yapıcı bir üslup içinde olması çok önemlidir. Sonunda en geniş uzlaşma ile böyle bir Anayasa TBMM'nin huzuruna gelir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, KKTC'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, Anayasa ile ilgili tartışmaları ve 'bir partinin anayasası oluyor' şeklindeki değerlendirmeler olduğunu hatırlatması üzerine anayasa çalışmalarının açık ve şeffaf şekilde yapıldığını söyledi.

''Bir çalışmanın başlatılması lazımdı. Bu çalışmanın başlatıldığını görüyoruz'' diyen Gül, Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığında çalışmaların sürdüğünü ve bunun henüz taslak olduğunu kaydetti. Bu taslağın, kendisi dahil herkesin önüne geleceğini ifade eden Gül, taslağın bütün kurumlara dağıtılması ile en geniş bir şekilde katılımın temin edilmesinin sağlanacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:
''Açık, şeffaf bir şekilde, yapıcı bir tartışma ortamının oluşması önemlidir burada. Tüm siyasi partilerimizin, herkesin belgelerine bakarsanız Anayasa'nın değiştirilmesini arzu ediyorlar. 'Bu anayasa hiç ellenmesin' diyen yok. Bütün siyasi partilerin bütün beyanatlarında, belgelerinde bu var. Dolayısıyla böyle bir işi olgunluk içerisinde, açık şeffaf bir şekilde tartışarak ama bu tartışmaların yapıcı bir üslup içinde olması çok önemlidir. Sonunda en geniş uzlaşma ile böyle bir Anayasa TBMM'nin huzuruna gelir.''

Cumhurbaşkanı Gül, KKTC gezisinin Rum basınında ''yasa dışı ve tahrik edici'' olarak nitelendirildiğinin hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine, ''Oradan tahrik edeci söylemler bir süredir geliyor. Türk Ordusuna, Ordumuza yönelik tahrik edici söylemler de geliyor. Bunlara kulak asmıyoruz. Biz yolumuza devam ediyoruz'' dedi.

KKTC'nin geleceğinin parlak olduğunu belirten Gül, Ada'da kapsamlı bir çözüm için KKTC yetkililerinin her zaman hazır olduklarını söylediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, ''Eşiniz Hayrünnisa Gül'ü KKTC'ye götürüyorsunuz. Bundan sonraki gezilerinizde yanınızda olacak mı?'' sorusuna, ''Onun gideceği yerler olacaktır, gitmeyeceği yerler olacaktır. Her yerde yanımda olacak diye bir şey yoktur'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 15:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?