18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Gökçek'ten 'kanun' açıklaması

MELİH GÖKÇEK'TEN ARINÇ'A 'HEDİYE' CEVABI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Arınç'ın, 'Gökçek bu kanunun çıkarılmasında bir dahili olmuşsa telefon konuşmalarıyla veya Meclis Genel Kuruluna gönderdiği bir takım hediyelerle bunu desteklemeye çalışıyorsa çok yanlış bir iş yapıyor' şeklindeki açıklamalarına cevap verdi. Gökçek, ''Sayın Arınç, bilgi sahibi değil. Yanlış yapmış. Konuya vakıf değil. Kendisiyle görüştüm, işin gerçeğini öğrendi" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, İvedik arıtma tesisinde incelemelerde bulundu. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Gökçek, TBMM'de çıkan 'memurların görevi kullanmasının affedilmesiyle ilgili kanunla ilgili olarak "Görevi kötüye kullanma, suistimal ve yolsuzlukla ilgili davam yok. Olmayan dava ile ilgili benim için niye kanun çıkarılsın" dedi.

Kurtboğazı Barajı'ndaki hat çalışmalarındaki son durumu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TBMM'de görüşülen kanun hakkındaki iddiaları cevapladı. Meclis'te görüşülen söz konusu kanunun ruhuna karşı olduğunu belirten Gökçek, "Bu kanun maddesi kaldırılmalı. Görevi kötüye kullanmayla ilgili suçlar madde madde açıklanmalı" ifadelerini kullandı.

Kendisi hakkında ileri sürülen iddialar hakkında "cahilce konuşuluyor" yorumunu yapan Gökçek, Halk Ekmek tarafından milletvekillerine 'şampiyon ekmek' verilmesini de açıklık getirdi. Grup toplantılarında fatura karşılığında şampiyon ekmek verildiğini söyleyen Gökçek, "Bu toplantılara ekmek de, simit de meyve de gönderilir. Hepsi fatura karşılığında yapılır. 30 kuruşluk ekmek rüşvet mi olur? Böyle saçmalık mı olur? Bunu söyleyen kişinin utanması lazım" dedi.

 

"SAYIN ARINÇ BİLGİ SAHİBİ DEĞİL"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarıyla ilgili de konuşan Gökçek, "Sayın Arınç, bilgi sahibi değil. Yanlış yapmış. Konuya vakıf değil. Kendisiyle görüştüm, işin gerçeğini öğrendi" şeklinde konuştu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin Çukurambar'da bazı milletvekillerinin ev sahibi olmasıyla ilgili iddialarını da, "Milletvekilleri o evleri ihaleye girerek aldı. Çukurambar'da o evleri satmak için kaç defa ihaleye çıktık. 3 mü, 5 mi, 7 mi bilmiyorum. Son ihalede arttırma usulüyle o evler satıldı. Milletvekilinin ev sahibi olmaya hakkı yok mu? Peşkeş çekilmişse söyle. İğne ucu kadar bilgisi varsa söylesin. Hangi ihale kanunu milletvekilinin ev sahibi olmasını engelliyor" dedi.

İnce'yi istediği televizyon programında tartışmaya da çağıran Gökçek, İnce'nin ev sahibi olan milletvekillerini de açıklamadığı takdirde üzüleceğini söyledi.

MELİH GÖKÇEK'TEN ARINÇ'A 'HEDİYE' CEVABI
MELİH GÖKÇEK'TEN ARINÇ'A 'HEDİYE' CEVABI
MELİH GÖKÇEK'TEN ARINÇ'A 'HEDİYE' CEVABI
MELİH GÖKÇEK'TEN ARINÇ'A 'HEDİYE' CEVABI
MELİH GÖKÇEK'TEN ARINÇ'A 'HEDİYE' CEVABI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 18:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?