30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Gölge etmeyin yeter

Küçükçekmece'de toplu açılış ve tanıtım programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki belediyecilik çalışmalarına değindiği konuşmasında muhalefet partisine seslenerek, "Gölge etmeyin başka ihsan istemez" dedi. Küçükçekmece Belediyesi tarafından 4,5 yılda gerçekleştirilen 196 proje için toplu bir açılış töreni gerçekleştirildi. Göl Kenarı Amfi Tiyatro'da organize edilen programda Küçükçekmecelilere seslenen Başbakan Erdoğan, 4,5 yıl önceki Küçükçekmece ile bugünkü Küçükçekmece'yi karşılaştırdı.

Küçükçekmece Göl'ünün 4,5 yıl önce bataklık olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, günümüzde ise göl kenarında her gece 10 bin vatandaşın gezdiğini hatırlattı. Milletin efendisi olmadıkları onların hizmetkarı oldukları sözüne vurgu yapan Başbakan Erdoğan, "Biz milletin efendisi değil hizmetkarıyız. Ankara'dan her gün sanal gündem ve laf üretenleri siz çok iyi biliyorsunuz, bir yaraya merhem olabildiler mi? Bunların milletle işi olmaz bunların en iyi bildikleri gölgelemektir. Yine söylüyorum, gölge etmeyin başka ihsan istemiyorum" şeklinde konuştu.

Gazi Mustafa Kemal'in, "Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak" hedefini hatırlatan Başbakan Erdoğan, İstanbul'daki otellerde yer kalmadığını, İstanbul'un bir konferans merkezi halini aldığını tüm bunların çalışarak gerçekleştiğini belirtti. Medeni olmanın bir şehrin her anlamda planlanmış olmasıyla gerçekleşebileceğini de ifade eden Başbakan Erdoğan, "İstanbul'a geçmişte çok zülm ettik. 1994 yılında İstanbul'a geldiğimizde izinsiz çivi çaktırmadık. O zaman dedim ki, 'Kim kaçak bina yaptırırsa bunun hesabını insanlığa veremez', düne kadar Küçükçekmece'de 100 bin metrekare yeşil alan vardı bugün bu rakam 2 milyon metrekare" diye konuştu.

Küçükçekmece'deki yatırımların göğüslerini kabarttığını da sözlerine ekleyen Başbakan Erdoğan, "Gece demeden gündüz demeden çalıştık. İstanbul solunamaz bir havaya sahipti, bunu halledeceğiz dedik. Suyu yoktu suyunu getireceğiz dedik, ne dediysek hamdolsun yerine getirdik. İstanbul geleceğe doğru emin adımlarla ilerledi"

Açılış törenine; Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdür Celalettin Cerrah ve İstanbul Valisi Muammer Güler de katıldı.

...
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 20:30:10
Güncelleme :26 Temmuz 2008 Cumartesi 20:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?