28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Görüşme bahane kravat şahane

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TCK’nın 301. maddesinin değiştirilmesi konusunda, AKP hükümetine destek verilmesi isteğini kendisine ileten AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn’e "Türkiye’de büyük bir hızla artan ’fikir ve ifade özgürlüğü’ duyarlılığı var" dedi.

301 konuşmaları sürerken, Rehn’e eşlik eden AB Komisyonu Sözcü Yardımcısı Jean Chirstopher Filori’nin gözü Baykal’ın kravatındaydı. Görüşmenin ardından Flori, Baykal’ın asistanlarına "Genel Başkan’ın kravatını çok beğendim. Nasıl edinebilirim" dedi. AB delegasyonunun binadan ayrılmasının ardından, Baykal’a Flori ile aralarında geçen diyaloğu aktaran asistanlar, Genel Başkan’dan "Benzer bir kravatın bulunarak Flori’ye hediye edilmesi" talimatını aldılar. Kravatın, hafta sonu Flori’ye gönderilmesi bekleniyor.

Rencide edildik

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Rehn’i TBMM’de kabulünde, "Müzakereler sırasında karşılaştığımız, bizleri üzen, rencide eden bir takım davranışların süreç içerisinde hallolacağını ümit ediyoruz" dedi. Rehn ise "Herkes sinirlerine hakim, sakin ve sağduyulu olmalı. Yoksa ilerleyemeyiz" diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 05:35:57
Güncelleme :6 Ekim 2006 Cuma 05:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?