19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Gözler AKP kampında

AKP, kapatma davası ile ilgili izleyeceği “yol haritasını” 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Kızılcahamam'da düzenleyeceği kampta kesinleştirecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'ye açılan kapatma davasının ardından izleyecekleri “yol haritasını” belirlemek amacıyla milletvekilleriyle gerçekleştirdiği istişare toplantılarının ardından bu kez, geleneksel hale getirilen “Kızılcahamam” kampında Meclis tatile girmeden önce partililerle son kez bir araya gelecek.

AKP 12'inci "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" 30 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında Kızılcahamam Asya Termal Tesislerinde gerçekleştirilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle 50'er kişilik gruplar halinde görüşmesinden kısa süre sonra yapılacak kampa milletvekilleri, parti kurucuları ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri katılacak.

Kampın öncelikli gündemi partiye açılan kapatma davasında izlenecek strateji belirlenecek ve bu çerçevede nihai karar verilecek. Meclis'in, Haziran ayın içerisindeki gündemi değerlendirilecek. Kampta ayrıca, Ergenekon operasyonu ve yankıları, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun bildirisi ve yansımaları gibi gündeme damgasını vuran önemli konular da ele alınacak.

BERABER YÜRÜDÜK BU YOLLARDA

Bu arada AKP kulislerinde, bu kampın duygusal bir iklimde gerçekleşeceği görüşü hakim. AKP hakkında kapatma davasının açılmasından sonra gerçekleşen bu kamp milletvekilleri Erdoğan'a moral verecek. Erdoğan'ın, “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkı sözünü bu kez milletvekilleri Erdoğan için söyleyecek.

Milletvekilleri Erdoğan'a, her şartta ne olursa olsun, “Aynı yolda hep beraber yürümeye devam edilecek” mesajını verecekler. Bazı AKP'li milletvekilleri bu kampın çok yoğun bir duygusallık içinde geçeceğini belirtiyorlar. Kapatma davası sürecinde, her zaman Erdoğan'ın kendilerine moral verdiğini belirten milletvekilleri bu kez kampta kendileri Erdoğan'a moral verecek.

anka
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 11:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?