19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Gözler Erdoğan'da

Yerel seçimler öncesinde muhalafet partileri bir çok il ve ilçede adaylarını belirlerken AK Parti'de hernüz hiç birşey netleşmiş değil. Beklenen açıklamayı Erdoğan yarın yapabilir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın gerçekleştireceği Konya ziyarette büyükşehir belediye başkan adaylarını da açıklaması bekleniyor.AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, düzenlediği basın toplantısında başbakanın büyükşehir belediye başkan adaylarını Konya'da açıklayabileceğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 88 tesisin açılışını gerçekleştirmek ve 735'inci Vuslat törenlerine katılmak için Konya'ya gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan için valilik, belediye ve AK Parti'de hummalı bir çalışma yürütülüyor. Eski Adliye alanından yapılacak toplu açılışlar için son hazırlıklar yapılıyor. AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen de başbakanın gelişi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda yerel seçimlerde aday olacak belediye başkanlarının belirlenmesiyle ilgili sürecin devam ettiğini söyleyen Dügen, büyükşehir belediye başkan adaylarının yarın Erdoğan tarafından açıklanabileceğini söyledi. Başkan Dügen, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek dışında partiye bir müracaatın bulunmadığını da kaydederek; "Büyükşehir belediye başkan adaylarını yarın başbakanımızın Konya'dan açıklamasını bekliyoruz. Çünkü tüm hazırlıklar tamamlandı. Büyük bir ihtimalle adaylar yarın açıklanacak. Konya'da ise Tahir Akyürek dışında bir aday adaylığı müracaatı söz konusu değil." dedi.

Başbakan Dubai Şeyhi El-Maktum ile görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Mevlana'nın 735'inci Vuslat Yıl Dönümü etkinliklerine katılmak için Konya'ya gelecek. Törenlere yurt dışından da çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.

Anma programına katılması kesinleşen isimler arasında Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan Bin Muhammed Bin Raşid El-Maktum da bulunuyor. Dubai Prensi El-Maktum yarın Konya'da olacak. Başbakan Erdoğan ve El Maktum'un akşam saatlerinde bir görüşme yapması bekleniyor. AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen de Başbakan ile El Maktum arasında bir görüşme olacağını açıkladı.

Dügen'in verdiği bilgiye göre Başbakan, Şeb-i Arus törenlerine geçmeden önce Dubai Prensi El-Maktum ile Türkiye'ye yatırım yapması konusunda bir görüşme yacak. Dügen, "Başbakanımız her yıl Konya'ya geliyor. Bu başbakanın Konya'ya verdiği önemi ifade ediyor. Yarın akşam yemeğinin ardından Dubai Prensi ve beraberindeki heyetle bir görüşme yapacak." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 15:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?