22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

GP: Seçime yalnız gireceğiz

GP Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, yaptığı açıklamada, “CHP’nin siyasi anlayışıyla işimiz yok. DP’nin ise AKP’den farkı yok” dedi.

Siyaset giderek ısınırken, Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, “CHP ile bir işbirliğimiz olmayacak. Doğru Yol ve Anavatan Partisi’nin birleşmesiyle kurulacak Demokrat Parti’nin de AKP’den farkı yok. O yüzden seçime tek başımıza gireceğiz” dedi.
Şirin, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a 4 ayaklı işbirliği önerdiklerini belirtti. Şirin, “Önverilerimiz arasında genel seçimde ittifak, Cumhurbaşkanı seçiminde birlikte hareket etme, muhtemel hükümet protokolü, 2009’da mahalli seçimde işbirliği” konularını önerdiklerini söyledi. Şirin, gelinen durumu şöyle açıkladı:

“Bu önerilerimize somut bir sonuç almış değiliz. CHP’nin DSP ile seçimlerde güç birliği yapmasının temelinde sadece koltuk pazarlığı var. Herhangi bir planları, programları yok.”

Şu aşamadan sonra CHP ile bir işbirliğinin olmayacağını ifade eden GP Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, “CHP’nin sürdürdüğü anlayışla işimiz yok. CHP ve Baykal’ın tavrı siyasi aklı ve siyaseti zorladı” dedi.

DP ile işbirliği yapıp yapılmayacağı sorusuna da “DP’ye en az 5 kilometre mesafedeyiz. DYP ve Anavatan birleşmesiyle oluşacak DP’nin de AKP’den hiçbir farkını görmüyoruz. Seçime tek başımıza gireceğiz” karşılığını verdi.





Saygı Öztürk / hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 12:49:35
Güncelleme :22 Mayıs 2007 Salı 12:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?