18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Gül, Economist'e konuştu: Arkamızı döner gideriz

Dışışleri Bakanı Abdullah Gül, İngiliz “Economist” dergisine yaptığı açıklamada, “Yeni koşullar getirirlerse arkamızı döner gideriz ” dedi. İngiliz The Economist’in bugünkü sayısında yer alan haberde, Türkiye’nin Almanya ve Fransa’dan yapılan son açıklamalar karşısında 3 Ekim öncesinde duyduğu rahatsızlığı artık gizlemediği vurgulandı.

Haberde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün dergiye geçen hafta verdiği bir demeçte, “Eğer Avrupa Birliği, bize tam üyeliğin gerisinde bir şey önerir ya da yeni koşullar getirirse bu kez bir daha dönmemek üzere çeker gideriz” dediği kaydedildi.

The Economist’in haberinde İngiltere’nin Newport kentinde devam eden dışişleri bakanları toplantısına bu gerginliğin yansıdığı belirtildi. Gerek Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’tan gerekse Almanya ‘da iktidar adayı Hıristiyan Demokrat lider Angela Merkel’den gelen olumsuz demeçlerin ve imtiyazlı ortaklık yolundaki imaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da son derece öfkelendirdiği kaydedildi.

Haberde, Erdoğan’ın danışmalarından birinin de Başbakan için; “Biraz daha kızdırılarsa çok kötü patlayabilir ” ifadesini kullandığı öne sürüldü.

NTV
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 15:46:43
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 16:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?