30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Gül, Hırvatistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesiç'in davetlisi olarak 10-12 Haziran 2008 tarihlerinde Hırvatistan'a resmi bir ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanı Gül'e yarın başlayacağı ziyaretinde, Türkiye-Hırvatistan Karma Ekonomi Komisyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, üst düzey bir resmi heyet ile işadamları heyeti refakat edecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Zagreb'de Hırvatistan Cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşmenin yanı sıra Hırvatistan Parlamento Başkanı ile Başbakanı'nı kabul edecek. Türk ile Hırvat işadamlarının katılacağı İş Konseyi Toplantısı'nda da bir konuşma yapacak olan Gül, 12 Haziran 2008 günü Hırvatistan'ın tarihi kentlerinden Dubrovnik'te temas ve incelemelerde bulunacak.

Gül'ün Hırvatistan ziyareti sırasında ikili ilişkilerdeki gelişmeler, bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacak ve Türkiye ile Hırvatistan'ın Güneydoğu Avrupa'da barış, istikrar ve refahın sağlanmasına yönelik katkıları gözden geçirilecek. Ziyaret sırasında iki ülke arasında muhtelif anlaşmaların da imzalanması öngörülüyor.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 11:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?