22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gül, Lübnan için Fransa'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Lübnan'ın yeniden yapılandırılmasına Türkiye adına destek vermek üzere Fransa'ya gidiyor.

Gül ve beraberindeki heyet, Lübnan ekonomisinin yeniden yapılandırılmasına katkıda bulunmak üzere 25 Ocakta Paris'te düzenlenecek Üçüncü Uluslararası Bağışçılar Konferansına katılacak.

Bu çerçevede, Dışişleri Bakanı Gül'ün yarın akşam Paris'e hareket etmesi planlanıyor.

Bu arada, edinilen bilgiye göre, Lübnan'ın acil onarımıyla ilgili geçen yıl 31 Ağustosta Stockholm'de düzenlenen konferans çerçevesinde, Türkiye tarafından Lübnan'a 70 adet kalıcı prefabrik okul ve iki adet kalıcı prefabrik sağlık merkezinin tüm donanımıyla birlikte kurulması çalışmaları sürüyor.

NATO TOPLANTISI

Gül, Paris'teki toplantıya katılımının ardından aynı gün NATO üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanları toplantısında Türkiye'yi temsil etmek üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e geçecek. Brüksel'de 26 Ocakta düzenlenecek toplantıda 26 üye ülkenin bakanları, özellikle Afganistan ve Kosova dosyalarından oluşacak bir gündem çerçevesinde buluşacak.

Bu toplantının ardından, NATO üyesi ülkelerin bakanları ile Afganistan'daki Uluslararası Destek Gücüne (ISAF) katkıda bulunan ülkelerin bakanları bir araya gelecek.

DAVOS ZİRVESİ

Dışişleri Bakanı Gül, daha sonra 26-27 Ocakta düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumuna katılmak için İsviçre'nin Davos kasabasına geçecek. Devlet Bakanı Ali Babacan'ın da Davos'ta eşlik edeceği Gül'ün, toplantılar çerçevesinde, "Türkiye'nin Politik Geleceği" konulu oturuma katılarak, görüşlerini dile getirmesi bekleniyor.
Dışişleri Bakanı Gül'ün Avrupa'da katılacağı söz konusu toplantılar sırasında, katılımcı ülkelerin temsilcileriyle ikili görüşmelerde bulunması da öngörülüyor.
a.a
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 14:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?