30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Gül, Makedonya'ya gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski'nin davetlisi olarak Makedonya’ya gidecek.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski'nin davetlisi olarak, 1-3 Mayıs'ta Ohri'de düzenlenecek 15’inci Orta Avrupa Ülkeleri Cumhurbaşkanları Zirvesi'ne özel konuk olarak katılacak. Bu çerçevede Gül, beraberinde üst düzey yetkililerden oluşan bir heyetle birlikte, 3-4 Mayıs'ta resmi bir ziyarette bulunmak üzere Makedonya Cumhuriyeti'ne gidecek.

Yapılan açıklamada, 18 üye ülkenin cumhurbaşkanlarının bulunduğu Zirve’ye, Türkiye’nin ilk kez katıldığı bildirilirken, Abdullah Gül’ün 15’inci Orta Avrupa Ülkeleri Cumhurbaşkanları Toplantısı'nın açılışında ve ikinci oturumunda konuşma yapacağı belirtildi. Ayrıca Gül’ün, söz konusu toplantıya katılan bazı ülke liderleriyle ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası sorunlar hakkında görüş alışverişinde de bulunacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Gül, Makedonya ziyaretinin Üsküp'teki resmi bölümünde ise, Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski ile bölgesel ve uluslararası konuları içerecek şekilde kapsamlı görüşmelerde bulunacağı da belirtildi.

İki ülke arasında doğal afetlerin sonuçlarının azaltılması yönünde işbirliğini içeren bir anlaşmanın da imzalanacağı ziyaret sırasında Gül’ün, Makedonya Türk Toplumunun temsilcileri ile görüşeceği açıklanırken, Manastır'daki Atatürk Anı Odası'nı ve Makedonya'daki Osmanlı-Türk eserlerini ziyaret ederek inceleyeceği de kaydedildi.

ANKA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 16:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?