22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gül, yakınlarına adayım dedi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün, özel sohbetlerde yakın çevresine cumhurbaşkanlığı konusunda, "Adayım" demeye devam ettiği öğrenildi.

Adaylıktaki ısrarını, AKP Merkez Yürütme Kurulu’nun önceki akşam yapılan ve Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerin, "Yeni bir durum var, yeni bir isim olmalı" çıkışlarına rağmen sürdüren Gül, MYK toplantısı biter bitmez buluştuğu yakın arkadaşlarına, "Aday olmamamız durumunda, bunun anlatmakta zorluk çekeriz" dedi.Gül’ün, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili özel sohbetlerindeki sözleri şöyle:

"Hep söylediğimiz bir şey var, seçim meydanlarının ve sandıktan çıkan sonucun mesajı açıktır. Bu seçim sürecini bizim cumhurbaşkanı seçilmemiz de büyük ölçüde etkilemiştir. Bu mesajın görülmemesi mümkün değil. Ben adayım. Seçilmem halinde de adil olacağım, bunu zaman içinde herkes de taktir edecektir. Biz bu işi kendimiz için değil, millet için yapıyoruz, önceliğimiz de milletin dediğidir. Bugün aksini yapmak, kısa dönemde görülmese bile, uzun dönemde hem siyaseti, hem partimizi, hem de bizi yaralar. Bunu izah etmekte zorluk çekeriz. Cumhurbaşkanı seçilmemiz halinde Türkiye’nin misyonu uluslararası camiada hızlı bir yükselişe geçecektir. Demokrasi kökleşecek, Türkiye iyi bir örnek olacaktır."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2007 Çarşamba 07:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET GENÇTÜRK TURGUTLU/MANİSA IP: 88.251.86.xxx Tarih : 8.08.2007 20:52:02
SAYIN BAŞBAKANIM RECEP TAYYİP ERDOĞAN SAYIN DIŞIŞLERİ BAKANIM ABDULLAH GÜL BİZ BUNCA MÜCADELEYİ BOŞUNA MI VERDİK SİZLER AKP NİN 5 YILSONRA OYUNUN CHP GİBİ %20 MİLERE DÜŞMESİNİMİ İSTİYORSUNUZ SAYIN BAŞBAKANIM SİZ ZATEN CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLMAYARAK GEREKEN FEDAKARLIĞI YAPTINIZ BIRAKIN MİLLETİN İSTEĞİ YERİNE GELSİN BEN SAYIN ABDULLAH GÜL ÜN CUMHURBAŞKANI OLMASINI İSTİYORUM MİLLET DE İSTİYOR BAŞKA SÖZE GEREK YOKTUR.SAYGILARIMLA.