22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gül: '27 Nisan tamir edildi'

TSK'nın 27 Nisan'daki açıklamasına şaşırdığını belirten Bakan Gül, "TSK bildirisi konuşulup tamir edildi. Olanlar oldu. Yeni bir sayfa açtık" dedi


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 27 Nisan'daki bildirisini yarım saat sonra TV'lerden öğrenip şaşırdığını belirterek, "O bildiri oturup, konuşulup, tamir edildi" dedi. Kanal D'nin "32. Gün Özel" programında Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlayan Gül, askerlerle mesafeli olmadıklarını vurguladı. Gül şöyle konuştu:


"Bir ülkenin hükümeti ayrı, silahlı Kuvetleri ayrı olabilir mi? Farklı görüşler bulunabilir. Ancak, Türkiye hukuk ülkesidir, hiyerarşi bellidir. Hepimizi bağlayan kurallar vardır. Elbette tüm kesimlerle olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'yle de oturup konuşacağız."


TSK'nın 27 Nisan'daki açıklamasına şaşırdığını ve bildiriyi TV'lerden yarım saat sonra öğrendiğini kaydeden Gül, "TSK'nın yayınladığı bildiri konuşulup tamir edildi. Olanlar oldu. Hepimiz beraber olmalıyız. Türkiye'nin ufkunu açmada beraber olmalıyız. Türkiye, bir uçağa benzetirsek irtifa aldı ve rotaya orturdu. Yeni bir sayfa açtık" dedi.


Gerekçe göstermedi


Düzenlediği basın toplantısında da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, eski Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun MGK Genel Sekreterliği'ne atanmasını veto etmesine tepki gösteren Gül, şunları kaydetti: "Bakanlığımda büyükelçi kalmadı. Adı geçen arkadaşımız deneyimli bir diplomat. Ortadoğu'yu iyi tanıyan önemli bir isim. Ne yapacağız yani, kimi önereceğiz.


Cumhurbaşkanı Sezer'e önerilen ve veto edilen diplomatımız, İsrail'de uzun süre çalıştı. Biz o nedenle kendisini bu göreve getirirken, vakıf olduğu konuları gözden geçirdik. Bu arkadaşlar Türkiye'yi yurt dışında başarıyla temsil ediyorlar. Ne yapacağız, MGK'yı vekaletle mi götüreceğiz? Ayrıca sayın Cumhurbaşkanı veto ederken bir gerekçe de göstermedi."


Erdoğan en çok ne der?

Kayseri'de basın toplantısı yapan Gül, Erdoğan'la ilgili olarak şöyle konuştu: "Recep Tayyip Bey'le çalışmak kolaydır, rahattır. Tayyip Bey çözümlenmeyen işlere çok kızar. En çok da kullandığı kelime, 'Ne oluyor ya, kardeşim'dir."

Milliyet,
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 07:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?