22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gül: DTP ilk turda bitirebilir

Abdullah Gül, DTP’ye yaptığı ziyarette ilk turda seçilebilmesi için destek istedi.

Gül ve beraberindeki heyet DTP’nin destek vermesi halinde ilk turda seçilebileceği yönündeki sözleri, kulisleri hareketlendirdi. Gül’ü, AKP’nin 340, DTP’nin 20 milletvekili dışında destekleyecek 7 milletvekilinin kimler olduğu konuşuluyor. Kulislerde, Bağımsız Ufuk Uras ve Seyyit Eyyüpoğlu da Gül'e oy vereceği belirtiliyor. Bu durumda geriye kalan 5 milletvekillinin kimler olacağı merakla bekleniyor.

“AKTİF ÇALIŞMA İÇİNDE OLACAĞIM”

Grup Başkanı Ahmet Türk, Genel Başkanvekilleri Nurettin Demirtaş ve Selma Irmak’tan oluşan DTP heyeti Gül’e Cumhurbaşkanının daha kapsayıcı olması gerektiğini, geçmişte bu yönde bir takım adımlar atılmasına rağmen yarım kaldığını ilettiler. DTP’liler “Akan kanın durması için elimizi taşın altına koyacağız, Cumhurbaşkanı bu konuda inisiyatif geliştirebilmeli” dedi. Gül ise Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda “aktif bir çalışma” içinde olacağını söyledi.

DTP’nin demokratikleşme yönündeki isteklerine ise Gül, AB sürecinde bu yönde bir çok adım atıldığını, yeni dönemde ise sivil anayasa için çalışma başlattıklarını söylediği öğrenildi.

Öte yandan DTP'liler Cumhurbaşkanı seçiminde izleyecekleri politikayı yarın parti MYK'da, pazar günü de grup toplantısında netleştirecekler.
anka
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 20:17:27
Güncelleme :16 Ağustos 2007 Perşembe 20:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?