16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Gül: Hak her zaman yerini bulur

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ''(Hak her zaman yerini bulur) derler ya işte bugün öğrendik ki Anayasa Mahkemesi onların bu itirazını reddetmiş. Yani şimdi millete soracağız'' dedi.

Abdullah Gül, partisince Nevşehir'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören anayasa değişiklik paketinin iptaline ilişkin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP tarafından yapılan başvuruları reddetmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gül, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili anayasa değişikliği konusundaki yasada yapılacak değişiklik isteğine CHP'nin karşı çıkmasına bir anlam veremediğini ve mahkemenin kararıyla birlikte hakkın yerine geldiğine inandığını belirterek, şunları kaydetti:

''İsmi halk olup da halktan korkan, halktan kaçan (cumhurbaşkanını halk seçerse tehlikeli olur) diyen başka bir parti var mı bilmiyorum. (Hak her zaman yerini bulur) derler ya işte bugün öğrendik ki Anayasa Mahkemesi onların bu itirazını reddetmiş. Yani şimdi millete soracağız. Halka diyeceğiz ki (Arkadaşlar, kardeşlerim cumhurbaşkanını sen mi seçmek istiyorsun? Yoksa milletvekilleri mi seçsin?) hangisini istersin diye referandum yapacağız. İşin tabii ki neticesi belli ama görünen o ki biraz daha israf yapacağız. Sizleri biraz daha yoracağız. Ama ne yapalım, demokrasi mücadelesi böyle.''

Gül, konuşmasında halktan kaçış olmayacağına da işaret ederek, ''Ağırbaşlı hareket edersek ve ülkemize bir annenin bebeğine sahip çıktığı gibi sahip çıkarsak netice daima halkın dediği yola çıkar. Halktan kaçış yok. Zaten bu oyunlarla karşı karşıya kalınca dedik ki (Hemen erken seçim yapalım). İşte 22 Temmuz'da seçim yapıyoruz. 22 Temmuz'da sandık önümüze gelecek'' diye konuştu.

A.A
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 21:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?