19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Gül: Pamuk davası Türkiye'nin imajını zedeledi

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye`nin AB`ye katılmak için uyguladığı reform sürecine bağlı olduğunu ve reformları bu yıl yerine getireceğini söyledi.

Gül, herhangi bir kriz görmediğini çünkü Türkiye`nin reform sürecine bağlı olduğunu belirterek, ``Bu bizim için önemli, çünkü biz halkımıza söz verdik`` dedi.

Avusturya`nın AB dönem başkanlığını üstlenmiş olmasından endişe duymadığını belirten Gül, ``Avusturya hükümeti her şeyi objektif ve sorumlu bir biçimde yürütüyor`` dedi ve tarama sürecinin ``bazı bölümlerine Avusturya`nın dönem başkanlığı döneminde başlayabileceğimize inanıyorum`` diye konuştu.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, ``iniş çıkışlar olabilir. Bazı sorunlar olabilir ve bunlar zaman alabilir ama biz bu sorunları çok ciddiyetle ele alıyoruz ve hükümetimiz AB süreci ve bu sürecin tamamlanması konusunda çok ciddidir`` dedi.

Türkiye`nin Kıbrıs sorununun çözümü konusunda çok ``samimi`` bir girişimde bulunduğunu da belirten Gül, azınlık vakıfları ile ilgili yasanın da bu yıl meclise gönderileceğini kaydetti.

``Gerek görülmesi durumunda ceza kanununun da değiştirileceğini`` belirten Gül, ``Ama şu anda yasa işliyor. (Orhan) Pamuk hapse gönderilmedi`` dedi. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, Orhan Pamuk davasının Türkiye`nin imajını zedelediğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 22:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet KILIÇASLAN IP: 81.215.111.xxx Tarih : 25.01.2006 23:11:51
Sayın bakan sen ne imajından bahsediyorsun?Bizim imajımız başımıza çuval geçirildiği gün zedelendi zaten.TÜRK MİLLETİ sesini yükselttiği için imajımız gidiyor,vatan hainleri ve AB konuşunca sizin kendi imajınız yükseliyor öylemi?TÜRK MİLLETİ önce sandıkta size dersini verecek sonrada o haddini bilmez AB den.Saygılarımla