22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gül:Haksızlık yapmışım

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP'nin Anayasa değişiklik paketine yönelik iptal başvurusunu reddetme kararıyla ilgili olarak, bu kararı beklemediğini söyleyerek, "Haksızlık yapmışım demek ki" dedi.

NTV'de canlı yayına katılan Bakan Gül, AK Parti'nin seçimlerden sonra kendisinden başka bir ismi cumhurbaşkanlığına aday göstermesi durumunda bir kırgınlığı olup olmayacağı sorusuna karşılık şunları söyledi:


"Bu konuyla ilgili ne söylediysem orada bırakayım isterseniz, hep birlikte çalışıyoruz. Ama sevindiğim şey şudur: Halkın cumhurbaşkanı seçmesinin yolunun açılmasıdır. Bu tarihimizde önemli bir nokta olacaktır. Milli iradenin artık her şeyin üstünde olduğunu gösteren bir karardır bu. Bu da demokrasi demektir, artık olağanüstü havaların ortaya çıkmaması demektir. O bakımdan herkesin halkla barışık olması ve gücünü milli iradeden alması gerekir. Bunu şimdi herkes öğrenecek. Onun için Anayasa Mahkemesinin bu kararı Türk demokrasi tarihinde önemli bir karardır."


Petkim ihalesini kazananların Ermeni diasporasından olduklarına ilişkin çıkan iddiaların anımsatılması üzerine Gül, öncelikle bir zamanlar 600 milyon dolara satılmak istenen Petkim'in şimdi yarısının 2 milyara gidiyor olmasının Türkiye'nin taşının toprağının nasıl değerlendiğini gösterdiğini kaydetti.


Bakan Gül, Türkiye'nin geleceğine güvenmeyen kimsenin bu parayı koymayacağını belirterek, Kazakların yatırım yapmasının kendilerini sevindireceğini, diğer iddialarla ilgili ise gerekli araştırmaların yapılabileceğini, Türkiye'nin çıkarlarına zarar verecek, Türkiye'ye düşman, kasıtlı insanlara fırsat verilmeyeceğini belirtti.


Bu yatırımların milli hislerle istismar edilmemesi gerektiğini, ne kadar çok paraya satılıyorsa, Hazine'ye o kadar çok para gireceğini kaydeden Gül, bu satılanların zaten Türkiye'de kalacağını, yatırımlar yapılarak, fabrikalarda Türk insanlarının çalışacağını söyledi.
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Yiğit Alpogan'dan boşalacak göreve kimin geleceğinin sorulması üzerine Gül, Alpogan'ın Londra'ya büyükelçi olarak atanmasına ilişkin kararnameyi kendisi ve çoğu bakanın imzaladığını söyleyerek, Alpogan'ın görevini devralacak isimler üzerindeki çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Gül, yeni sekreterin yine büyükelçi mi olacağı sorusuna karşılık "Aynı gelenek belki devam edebilir" yanıtını verdi.

NTV
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 21:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?