22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gül Köşk seçimine katılacak

Bağımsız-liberal El Badeel gazetesinin bildirdiğine göre..


Geçen ay Parlamento tarafından seçilen Gül'ün, seçmenlerin, 21 Ekim günü yapılacak referandumda anayasal değişiklikleri benimsemesi halinde yeniden cumhurbaşkanı seçimlerine katılmaya hazır olduğunu söyledi.


Türk seçmenlerin, Cumhurbaşkanının, Parlamento yerine doğrudan genel bir seçimle seçilmesi de dahil kabul edilen anayasa değişiklik paketini gelecek ay yapılacak referandumda büyük çapta kabul etmesi bekleniyor.


Hukukçuların bir kısmı, bu durumda Gül'ün istifa edip halk tarafından yapılacak doğrudan seçimlerde yeniden cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini savunurken, bir kısmı da söz konusu referandum sonucunun Parlamento tarafından yedi yıllığına seçilen Gül'e değil, halefi olacak kişi için geçerli olacağı kanaatini taşıyor.

El Badeel
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 04:41:39
Güncelleme :28 Eylül 2007 Cuma 05:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahimtokmak IP: 88.233.52.xxx Tarih : 27.09.2007 23:23:19

BU HUKUK CULARA SORMAK İSTİYORUM ANAYASAMIZ KAZANILMIŞ HAKLARA DOKUNUYORMU SAYIN GÜL BU HAKI KAZANMIŞ PARLEMENTO SECMİŞ TARTIŞMAK YANLIŞDEYİLMİ? HALK EVETDESEDE BU SAYIN GÜLÜ BAĞLAMAZ BU BİR SONRAKİ SECİM İÇİN GECERLİ OLUR İNANI YORUMKİ HALKKIMIZ BÖYÜK COĞUNLUKLA EVET DİYECEK?TARTIŞMA YERSİZ (BİR ÜRÜN ALDINIZ MARKETDEN KASADA ÖDEMEYİ YAPTINIZ FİŞİNİZİ ALDINIZ CIKIYORSUNUZ MARKET SAHİBİ SİZİ DURDURDU ZAM GELDİZAMLI ÖDEYECEKSİNİZ DOĞRU OLANBUMU?)FAZLA KURCALAYIP MİLLETİDE HUKUKTAN SOVUTMAYIN COK BİLMİŞ HUKUKCU KARDEŞLERİ YASA GERİYE DÖNÜK DEYİL İLERİYE DÖNÜK BUNUN TARTIŞMASI OLMAZ?OLAMAZ?