22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gül'den Bahçeli'ye ziyaret

AKP’nin cumhurbaşkanı adayı Kayseri Milletvekili, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar Göksel ve Necati Çetinkaya ile AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ile saat 11.30'da MHP Genel Merkezi'ne geldi.

Abdullah Gül ve beraberindekileri parti binası girişinde MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı karşıladı. Abdullah Gül ve beraberindekiler daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin makamının bulunduğu kata çıktılar.

Gül'ün görüşme sonrası yaptığı açıklama şöyle:

Kendileriyle görüş alışverişinde bulunduk, ayrıca teşekkür ettim çünkü TBMM'Nin tüm faaliyet ve çalışmalarına katılacaklarını açıklamışlardı. Seçimlerin neticesinde milletin ortaya koyduğu iradeyi görmemezlikten gelmeyeceklerini ifade etmişlerdi.

Şayet TBMM beni Cumhurbaşkanı seçerse nasıl hareket edeceğime ilişkin bilgi verdim. Verimli bir görüşme oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Bugün muhalefet partileriyle görüşmeye devam edeceğim. Bazı partiler toplantıları oldukları için bana henüz dönmediler, döneceklerini söylediler."

Önceki haber

CHP ve DSP'den yanıt bekliyor
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda CHP ve DSP’den istediği randevu taleplerine 10.30 itibarıyla henüz bir yanıt gelmedi. Bu arada TBMM’deki 3 bağımsız milletvekili Gül’ün görüşme talebine olumlu karşılayarak randevu verdiler.

CHP, Gül’ün randevu talebini, 13.00’da toplanacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirecek. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Başbakan Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanını “uzlaşı ile seçeceğiz" açıklamalarının arkasında durmadığını belirterek, Gül’e randevu vermeyeceği ifade ediliyor. Randevu için son karar MYK’da karara bağlanacak. Diğer yandan, Gül’ün randevu talebinde bulunduğu DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de partisinin 13 milletvekili ile bugün parti genel merkezinde bir araya gelecek.

Saat 13.00’da başlayacak toplantıda, Gül’ün adaylığı ve randevu talebi değerlendirilecek. Toplantının ardından bir açıklama yapılması bekleniyor.

BAĞIMSIZLAR
Öte yandan, Gül, Meclis’te bağımsız milletvekillerinin desteğini de arıyor. Gül, Meclis’te saat 13.30’da BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu’nun odasında bir araya gelecek. Gül ayrıca, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ve Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyit Eyüpoğlu’yla da bugün öğleden sonra Meclis’te bir araya gelecek. Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz Ankara dışında olması nedeniyle randevu saati belli olamadı.

anka / aa
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 12:11:44
Güncelleme :14 Ağustos 2007 Salı 18:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?