15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gül'den Erdoğan'a...

Abdullah Gül, önceki günkü MYK toplantısında 45 dakika kaldı. Parti yöneticilerine neden aday olduğunu anlatan Gül, konuşmasında 3 defa Erdoğan’a dönerek “Gönlüm sizin olmanızı isterdi” dedi.

Gül, sandıktan çıkan iradeye atıfta bulundu ve yaptığı tüm istişarelerden kendi adaylığının çıktığını söyledi. Gül, “Bazı arkadaşların endişesini, anlıyorum. Hiçbir kaygınız olmasın, gereği gibi hareket edeceğim” dedi. Köşk’e çıktıktan sonra gerilim, kriz çıkmayacağının da işaretini veren Gül’ün, “Oranın gereklerine uyacağım” dediği öğrenildi.

Dışişleri’nde yeni dönem

Cumhurbaşkanı seçilirse, Gül’ün ilk işlerinden biri, daha önce atadığı ancak Cumhurbaşkanı Sezer’in veto ettiği beş Müsteşar Yardımcısı’nı “asaleten” atamak olacak. Adı MGK Genel Sekreterliği için de geçen, ancak Sezer tarafından onaylanmayan Feridun Sinirlioğlu’nun, Müsteşar Yardımcısı olarak kalması bekleniyor. Gül’ün Dışişleri’yle ilgili ikinci ataması ise, MGK Genel Sekreterliği için Sezer’in kabul etmediği Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan ya da Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu olacak.

Başkanın adamları

Başbakan Erdoğan, Gül ile birlikte muhalefet turuna çıkacak isimleri MYK toplantısında açıkladı. Buna göre Başbakan Yardımcısı M.Ali Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya ve Nükhet Hotar Göksel yer alacaktı. Ancak dün yapılan muhalefet turuna Bakan Başesgioğlu yerine Grup Başkanvekili Sadullah Ergin katıldı. Başesgioğlu’nun yakın çevresi “Biz heyette yoktuk” bilgisini verirken, bakanının, THY ile ilgili kurulan komisyon çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Zeynep Gürcanlı/ VATAN
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 11:30:05
Güncelleme :15 Ağustos 2007 Çarşamba 17:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sukru arslan IP: 82.231.126.xxx Tarih : 15.08.2007 16:46:13
Hayir, ben almayayim, kalsin.Kosk bana kepek yaptirir, saclarima bez baglamak zorunda kalirim.