16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Gül'den eşinin türbanına açıklama

Cumhurbaşkanı adayı, Kayseri milletvekili Abdullah Gül, "Şunu unutmayın ki bir ülkede demokrasinin çalışıyor olmasını, bir ülkede anayasanın uygulanıyor olmasını, eğer risk gibi değerlendirmeye kalkarsanız kendi kendinize zarar verirsiniz" dedi.

İnsanların bireysel tercihleri, bireysel giyimleri, kuşamları bunların hepsinin anayasa tarafından garanti altına alındığına işaret eden Gül, "Cumhurbaşkanı seçilecek olan kişi benim, eşim değildir. Ben kendi işlerime giderim, yeri geldiğinde nasıl davranacağımı bilirim, bu kadar siyasi tecrübem var" diye konuştu.

Gül, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığının Türk milletini, devletin birliğini ve beraberliğini temsil ettiğini vurgulayan Gül, "Cumhurbaşkanlığı çok sorumluluk isteyen onurlu ve yüce bir görevdir. Ve cumhurbaşkanı bütün milletin cumhurbaşkanı olacaktır, siyasetten arınmış olması gerekir ve herkese eşit mesafede olması gerekir ve tarafsızlık ilkesi olması gerekir. Bütün bunları yaparken anayasamızın temel ilkeleri açık bir şekilde yazılmıştır. Ben bu bilinç içinde adaylığımı koydum, seçilirsem bu bilinç içinde görevime devam edeceğim" dedi.

Açıklamasının ardından soruları yanıtlayan Gül, "Cumhurbaşkanı seçildikten sonra kayıp trilyon davasında yargılanabileceği" yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Bu konuyla ilgili mahkeme kararı vardır. Benim bu konuyla ilgili hiçbir alakamın olmadığı, beraat ettiğim mahkeme kararıyla, üstelik bu mahkeme kararı ben cumhurbaşkanlığına aday olmadan önce, karar verilmiştir" diye konuştu.

"Türban nedeniyle 30 Ağustos resepsiyonu tartışması yaşandığının" hatırlatılarak görüşünün sorulması üzerine Gül, "Bunların gereksiz olduğu kanaatindeyim. Görürsünüz o zaman" dedi.

"Yurt dışı piyasalarda son zamanlarda yaşanan global kriz tehlikesi Türkiye'yi de etkilemeye başladı. Adaylığınızı açıklamanızın ardından da yabancı ajanslarda istikrarsızlık riski diye söz edildi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soruya Gül, şu yanıtı verdi:

"Bunların hiç birine prim vermemenizi sizden özelikle rica ediyorum. Türkiye'de 4,5 yıl içinde yapılan köklü reformlar ekonomimizi içerden ve dışardan gelecek olan her türlü çalkantılara ve hatta şoklara karşı çok dayanıklı hale getirmiştir."

AA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 16:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?