16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Gül'den hükümete ilk nasihat

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni anayasa taslağı konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan’ı uyardığını belirterek şöyle konuştu: Başbakan’la konuştum, usule dikkat edelim, parti anayasası gibi yansımasın, dedim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Ankara Ticaret Odası (ATO) heyetini kabulünde, kamuoyunda “parti anayasası” eleştirilerine neden olan, yeni anayasa taslağına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.

BİZİ DE YANINIZDA GÖTÜRÜN

Cumhurbaşkanı Gül, dün İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan ve beraberindeki heyeti, ardından da ATO Başkanı Sinan Aygün ve ATO yönetimini kabul etti.

ATO heyeti, ziyaret sırasında Gül’e, “Türkiye’nin ekonomi politikalarına müdahil olun. Özal ve Demirel dönemleri gibi birlikte gezelim. Bizi de yanınızda götürün. ihracatı artıralım” dedi. Bunun üzerine Gül’ün de “Beraber çalışacağız. Ülkenin başarısı için ne gerekiyorsa yapacağız” dediği belirtildi.

ATO heyetinin Gül’ü ziyareti sırasında, sivil anayasa taslağı da gündeme geldi. Taslağa ilişkin medyaya sızan haberleri hatırlatan Sinan Aygün’ün, kamuoyundaki tartışmalara da değinerek, “Ülkenin birlik ve beraberliğine önem verilmesi gerekir. Yeni anayasanın tek parti anayasası olmasını istemiyoruz. Bu konuda endişelerimiz var. Anayasa taslağı, türban tartışmalarına indirgenmemeli. Sivil anayasa konsensus sağlanarak hazırlanmalı” dediği belirtildi.

Sinan Aygün’ün bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Gül’ün, anayasa taslağına ilişkin gelişmeleri yakından izlediğini ifade ettiği ve “Sayın Başbakan’la görüştüm. ‘Anayasayı hazırlarken usule dikat edelim. Parti anayasası gibi yansımasın’ dedim” diye yanıt verdiği öğrenildi.

ASKERE MORAL İÇİN GİTTİM

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne geçen hafta içinde yaptığı gezisini de değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Askere moral vermek ve destek olmak için yaptık. Kimsenin gitmediği yerlere gittik. Çok güzel kaynaşma oldu. Terör olmazsa, ülkenin önü açık” diye konuştu.

KULİSLER: KÖŞK VETO EDEBİLİR

Gül’ün sivil anayasa konusunda ATO heyetine aktardığı görüşler, başkent kulislerinde, “Anayasa taslağı bu haliyle kabul edilip Köşk’e gönderilirse, veto edilebilir” yorumlarına neden oldu.


First Lady’nin ilk seyahati KUZEY KIBRIS’a

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk yurtdışı gezisi için bugün KKTC’ye gidiyor. First Lady Hayrünnisa Gül’ün de eşine bu ziyarette eşlik etmesi bekleniyor.

Ancak kendisinin, Cumhurbaşkanı Gül’den ayrı bir programla bu seyahate katılabileceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Gül KKTC’de, mevkidaşı Mehmet Ali Talat ve Rauf Denktaş’la görüşecek. Gül, KKTC Kolordu Komutanlığı’nı da ziyaret edecek. “Türkiye’nin Kıbrıs Türkleri’nin yanında olduğu” mesajını dünyaya verecek.

Akşam
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 07:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aliakkaya IP: 88.233.101.xxx Tarih : 18.09.2007 19:01:52

abdullah gül o nasihatı ne anlamda verdin bilinmez ama bana pek inandırını gelmedi desinlerki bakın cumhurbaşkanı başbakanı şu konuda yanlış yaptı oda uyardı yalaka basınlar böyle yazacak sen akp de olsan acaba uyarı olacakmı