16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Gül'den samimiyet mesajları

AKP'nin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'e iş dünyasından destek geldi. TÜSİAD desteğine, Gül'ün açıkladığı ilkeler çerçevesinde görevini sürdürmesini şart koşarken, 'İdeal aday' diyen MÜSİAD'dan koşulsuz destek geldi. Gül, Büyükanıt'ın özü sözü bir tanımı için de 'rol yapmıyorum, samimiyim' mesajını verdi.

Sivil toplum örgütlerine ziyaretlerini sürdüren Gül, dün ilk ziyaretini 11.00'de TÜSİAD'ın Ankara temsilciliğine yaptı. Saat 12.00'de de MÜİSAD'ı ziyaret eden Gül, merkezi İstanbul'da bulunan her iki kuruluşa Ankara'ya geldikleri için teşekkür etti. Gül, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından TÜSİAD'ın Türkiye'de köklü reformlarla yakından ilgilenen, AB sürecine kuvvetli destek veren, Türk demokrasinin derinleşmesi ve güçlenmesi için birçok çalışması olan bir kurum olduğuna işaret etti. Gül, "Şayet TBMM beni cumhurbaşkanı seçerse Anayasamızın gösterdiği ilkeler çerçevesinde bütün devlet kurumlarımızla uyumu sağlayacak, bütün halkı kucaklayacak, bütün Türk milletini temsil edecek ve herkese eşit mesafede olacak bir yapıda olacağımı söyledim" dedi.


Yalçındağ: İcraatı izleyeceğiz

Yalçındağ da, Gül'ün kamuoyuyla paylaştığı 'Anayasa'nın kılavuzluğu, siyasi tarafsızlık, laiklik ve demokrasinin ayrılmaz bütünlüğü, devlet kurumları arasında uyum' ilkelerini önemsediklerini belirterek, "Yukarıda altını çizdiğimiz anlayış çerçevesiyle sayın Gül'ün bu görevi layıkıyla sürdüreceğine inanıyoruz" dedi. Seçimin gerçekleşmesinden sonra parlamentonun tercihine saygılı olmanın, demokrasinin vazgeçilmez gereği olduğunu söyleyen Yalçındağ, "Tüm modern demokrasilerde olduğu gibi bir sivil toplum örgütü olarak görevimiz icraatı izlemek, gerekli eleştiri ve uyarıları yapmak olacaktır" diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşmesinin ardından TÜSİAD'dakine benzer mesajlar veren Gül, "Söylediklerime inanarak konuşuyorum. Ben şuna da inanan bir insanım insanlar daima şeffaftır. Bir kez rol yaparsınız, iki kez rol yaparsınız. Sizin ne olduğunuz, nasıl hareket edeceğiniz bunlar gayet açık seçik bir şekilde görülür" dedi.
Gül, bir gazetecinin, "Dün Çankaya Köşkü'nde verilen resepsiyonda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın adaylığınızla ilgili bir yorumu oldu. 'Prensiplerini uygulamaya' devam edeceklerini ifade etti. Bunu nasıl yorumluyorsunuz" sorusuna, rol yapmadığını vurgulayan sözlerini tekrarlayarak yanıt verdi, "Türkiye'de her şey daha iyi olacaktır" dedi.

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat da, MÜSİAD olarak Gül'e, desteklerinin tam olduğunu söyledi. Bolat, Gül'ün anayasal sisteme bağlı, Cumhuriyet'in değerlerine bağlı, demokrasinin değerlerini özümsemiş, halkın değerleriyle barışık, toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak, yurtiçinde ve yurtdışında çok iyi tanınan saygın bir devlet adamı kimliğiyle cumhurbaşkanlığı adaylığı için ideal bir tercih olduğunu söyledi.

Radikal
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 12:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sukru arslan IP: 82.231.126.xxx Tarih : 18.08.2007 16:43:07
YA YILLAR ONCEKI SOZLERINIZE NE DIYELIM SN. GUL. BU AY OZUNUZLE-SOZUNUZUN UYUMLU OLDUGUNA GUVENIYORSUNUZ BELKI AMA, YA GELECEK AY "DUN DUNDU BUGUN BUGUNDUR" DERSENIZ NE OLUR LAIK TURKIYE CUMHURIYETI??? CUNKU "LAIK" KELIMESINI CIKARIRKEN BAYAGI ZORLANDIGINIZ HER HALINIZDEN BELLI.