22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gülen'in akrabası AKP adayı

Fethullah Gülen’in halasının oğlu olan Kazım Avcı’nın AKP’den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı...

AKP'de 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili seçimleri için aday adaylarına yönelik mülakatlara devam ediliyor. Dün başlayan mülakatlar cumartesi günü akşama kadar devam edecek. Daha önce temayül yoklamalarına katılan adayların heyecanlı olduğu gözlenirken, parti genel merkezinde yoğunluk yaşanıyor. Aday adayları genel merkeze girişte uzun kuyruklar oluşturuyor. Yaklaşık 5 dakika süren mülakatlarda adaylara “Neden milletvekili olmak istiyorsun”, “Bölgenize neler yapacaksınız?”, “Partinin oylarını nasıl artırmayı düşünüyorsunuz”, “Şimdiye kadar ne tür çalışmalar yaptınız” gibi sorular soruluyor. Öte yandan 600’ün üzerinde başvuru yapılan İstanbul’da ayrı bir komisyon kurularak aday adayları değerlendiriliyor.

Görme engelli olan aday adayı Yakup Yılmaz “Biz de normal insanlar gibi siyaset yapmak istiyoruz. Aday olursam ve seçilersem özürlüler yasası ile ilgli çalışmalar yapacağım” dedi.

Bu arada Fethullah Gülen’in halasının oğlu olan Kazım Avcı’nın da AKP’den Erzumun milletvekilliğine aday adayı olduğu ortaya çıktı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, “Fethullah Gülen dayımın büyük oğludur. Öteden beri milletvekilliğini düşünüyordum. Kendisine de danıştım ve olumlu yanıt aldım. Ben herşeyimi zaten kendisi ile istişare ederim. Fethullah Hoca bu memlekete lazım” diye konuştu.

27 yıldır memuriyet nedeniyle Ankara’da bulunduğunu belirten Avcı “Sanki öz be öz Erzurumluyum. Erzurum’un taşını toprağını iyi bilirim. Erzurumlulara hizmet için aday oldum” şeklinde konuştu.



vatan
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 17:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?