22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Gül'ün adaylığını desteklemeyiz'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığını desteklemeyeceklerini bildirdi.


Sezer, Cumhurbaşkanı adayının toplumun büyük kesiminin kabul edebileceği birisi olması gerektiğini belirterek, siyaseti normalleştirecek bir aday üzerinde uzlaşılması taleplerini sürdüreceklerini, Gül'ün adaylığının toplumu gerdiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim gecesi yaptığı konuşmada, uzlaşıdan söz ettiğini anımsatan Sezer, "Başbakanın, o uzlaşı sözüne uymasını istiyoruz. Uzlaşı, 'benim getirdiğim kişide uzlaşın' demek değildir. Uzlaşı, karşılıklı konuşmalarla ortaya çıkar. AKP alternatif adaylar sunacak mı, sunmayacak mı, onu göreceğiz" diye konuştu.

CHP listelerinden milletvekili seçilen DSP'lilerin, CHP'den ne zaman ayrılacakları sorusu üzerine Sezer, milletvekillerinin henüz yemin etmediğini belirterek, "Yemin edince milletvekili sayılıyorlar, biliyorsunuz. Onu bekliyoruz. Yeminden sonra olabilir. Onu henüz aramızda konuşmadık. Orada bir sorun yok" dedi.

Sezer, TBMM'de gup kurma yönünde bir çalışmaları olup olmadığı sorusuna karşılık şunları söyledi:

"Daha parlamento yeni kurulacak. Hemen bir transfer çalışmasına girmek doğru bir şey değil. İleride koşullar ne olur, onu bilmiyorum. Söylemek istediğim, kastettiğim bu. İyi bir muhalefet partisi olacağız."


aa
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 15:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?