22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Gül'ün konuşmasını dinleyecek

CHP'li Kılıçdaroğlu, Meclis'in açılışında Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında bulunacaklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah gül'ün cumhurbaşkanı olmasını istemedilerini, ancak parlamento seçtikten sonra da meşruiyetini tartışmayacaklarını söylediklerini belirterek, ''Sayın Cumhurbaşkanı Meclise gelip konuşma yaparsa, doğal olarak da biz Parlamentoda yerimizi almış olacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde, 2007-2008 eğitim-öğretim yılının sorunlarını dile getiren Adıbelli, okullarda derslik ve öğretmen açığı bulunduğunu, 5 yıldır eğitimde ideolojik kadrolaşma olduğunu iddia etti. Adıbelli, Anayasa taslağına ilişkin yapılan
''demokratik, sivil, özgürlükçü'' şeklindeki değerlendirmelere katılmadıklarını; taslakta, grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı bulunmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu da eğitimdeki kadrolaşma iddialarına değinirken, yasaya göre Milli Eğitim Bakanlığında 7 müsteşar yardımcısının görev yapması gerektiğini, ancak şu anda 9 müsteşar yardımcısı bulunduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, ''2 müsteşar yardımcısının konumları yasadışı, attıkları imzalar yasadışı, tüm tasarrufları yasadışıdır. Ama yargı kararlarını uygulamamayı alışkanlık haline getiren bir bakanlıkta, yasadışı müsteşar yardımcıların olmasını, yasadışı tasarrufların olmasını da çok yadırgamamak gerekiyor'' diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinde en çok yönetmelik değişikliğini, AK Parti'li Milli Eğitim Bakanı'nın yaptığını savunan Kılıçdaroğlu, bunun ''kadrolaşma ve AKP'nin damgasını milli eğitime vurmak için yapıldığını'' ileri sürdü.

AÇILIŞ TÖRENİNE KATILACAĞIZ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mecliste Pazartesi günü yeni yasama yılının açılışında bir konuşma yapacak. CHP olarak dinleyecek misiniz?'' sorusuna, ''Biz Sayın Abdullah Gül'ün seçilme sürecinde cumhurbaşkanı olmasını istemedik. Ama parlamento seçtikten sonra da meşruiyetini tartışmayacağımızı söylemiştik. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı Meclise gelip konuşma yaparsa, doğal olarak da biz parlamentoda yerimizi almış olacağız'' karşılığını verdi.

AA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 12:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?