19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Gül'ün oğlu için soru önergesi

CHP Afyon Milletvekili Halil Ünlütepe, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Emre Gül’ün Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın ailesine ait bir tekstil şirketinde 24 gün sigortalı gösterilmesini Meclis gündemine taşıdı.

CHP Afyon Milletvekili Halil Ünlütepe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 14 yaşındaki oğlu Emre Gül’ün, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden önce Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın ailesine ait bir tekstil şirketinde sigortalılık girişinin yapıldığına yönelik haberleri hatırlattı.

Ünlütepe, “Cumhurbaşkanı’nın oğlu Emre Gül böylelikle erken emeklilik hakkı kazanmış, emekli maaşının düşürülmesi ve emekli olduktan sonra çalışması durumunda maaşının kesilmesi gibi yasanın getirdiği olumsuzluklardan kurtulmuştur” dedi. Ünlütepe Bakan Çelik’e şu soruları yöneltti:

“Yasanın açıklarından faydalanmak amacıyla gerçeğe dayanmayan sigortalılık işlemlerin yapanların tespiti için Bakanlığınızın yetkilileri tarafından inceleme yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise 2007 ve 2008 yıllarında gerçeğe aykırı beyanda bulunanların sayısı kaçtır? İlgili şahıs hakkında sigortalılık döneminde verilen bilgilerin doğruluğu araştırılmış mıdır? İlgilinin çalıştığı bildirilen iş yerinde fiilen çalışmadığı anlaşılırsa sigortası iptal edilecek midir? 14 yaşındaki bir çocuğun bir tekstil şirketinde çalışması yasal olarak mümkün müdür? Değilse çocuk işçi çalıştıran bu şirkete nasıl bir yaptırım uygulanacaktır? Yasanın çalışanlar üzerinde neden olduğu hak kayıplarından kurtulmak için Cumhurbaşkanının 14 yaşındaki oğlunun bile bir an evvel sigortalı olmak istemesi, hükümetinizin çıkarmış olduğu bu yasanın yanlışlığını ortaya koymaz mı?”

anka
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 13:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 88.228.232.xxx Tarih : 8.05.2008 14:32:32

İŞTE ÜLKENİN GERÇEĞİ.BİZLERİ YÖNETENLER İMAMLAR CEMAATE KÖTÜ ÖRNEK VE MODEL OLUYORLAR.HİLEYE,MUVAZAA'YA TEVESÜL EDİYORLAR.GERÇEKLERDEN UZAKLAŞIYORLAR.BU HALİYLE DÜRÜST İNSANIMIZI ENAYİ VE APTAL YERİNE KONUYORLAR.HERKESLE GELEN DÜĞÜN BAYRAM DİYEMİYORLAR.ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ HATIRLADIM."SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR"KİM OLURSA OLSUN FARK ETMEZ.KALEKTER ZAYIFLIĞI ÇOK KÖTÜ BİR HASTALIK.HİLEYİ ÖNE ÇIKARTIP,GERÇEKLERİ HİLENİN ARKASINA SAKLAYANLARI KINIYORUM.SAYGILARIMLA