28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Güvenliğe uymayan 343 vekil

TBMM'de toplam 343 milletvekili hakkında, Meclis kapılarında güvenlik kurallarına uymadıkları gerekçesiyle toplam 974 adet tutanak tutulduğu bildirildi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP, CHP ve Anavatan Partisi grup başkanlıkları ile DYP'ye bir yazı göndererek, son zamanlarda Meclis kapılarında milletvekillerinin neden olduğu sorunlarla ilgili önlem alınmasını istedi.

Arınç, AKP grup başkanlığına gönderdiği yazıda, özellikle geçen hafta Mersin Milletvekili Ali Er'in neden olduğu Meclise izinsiz silah sokulması konusunu gündeme getirerek, milletvekillerinin neden olduğu bu tür davranışların güvenlik endişesi yarattığına dikkati çekti.

TBMM Başkanı Arınç'ın, CHP ve ANAVATAN grup başkanlıkları ile DYP'ye gönderdiği yazılarda da bazı milletvekillerinin, ziyaretçilerine kanunlar, yönetmelikler ve talimatlar gereği uygulanması gereken güvenlik işlemlerini engellediklerinin tespit edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili emniyet görevlilerince tutulan tutanakların bir kopyasını da yazılara ekleyen Arınç, bu milletvekillerinin partileri tarafından uyarılmalarını istedi.

Öte yandan, AKP'den 242 milletvekilinin 750 defa, CHP'den 82 milletvekilinin 181 defa, ANAVATAN'dan 15 milletvekilinin 35 defa, DYP'li 4 milletvekilinin de 8 defa ziyaretçileriyle ilgili güvenlik kuvvetlerinin arama ve tarama işlemlerinin yapılmasını engellediği ve TBMM'nin yoğun çalıştığı günlerde ziyaretçi yasağına uymadıklarının tespit edildiği bildirildi.

TBMM'de toplam 343 milletvekili hakkında konuyla ilgili toplam 974 adet tutanak tutulduğu belirtildi. Bu arada TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, konuyla ilgili parti grup başkanvekilleriyle bir toplantı yapmayı planladığını da kaydedildi.


A.A
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 19:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?