19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Haber üzerine Gökçek ne dedi?

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara’da vatandaşların doğalgaz sayaçlarını yüksek fiyata aldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Ayrıca İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için soruşturma için izin verdi.

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir yıldır Ankara'daki doğalgaz sayaçlarının değerinin üzerinde satıldığını öne sürüyordu. Bu iddiaları http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/agresif_banner.jpgyalanlayan Melih Gökçek, Uğur Dündar'ın yönettiği programda Kılıçdaroğlu'na yanıt vermek istedi. 17 Aralık'ta yapılan düelloda Kılıçdaroğlu bu kez elindeki belgeleri sunmuştu. Üzerinden neredeyse 4 ay ve bir yerel seçim geçtikten sonra bu kez İçişleri Bakanlığı iddiaların soruşturulması için izin verdi...

İŞTE GÖKÇEK'LE İLGİLİ SORUŞTURMALAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, 5 ayrı suçlama hakkında soruşturma başlattı. İşte Gökçek hakkındaki suçlamalar:

- Ankaralılar'a fahiş fiyatlarla doğalgaz sayacı satılması,

- İmar değişikliğinde usulsüzlük,

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/gokcek_15.gif- Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni zarara uğratmak,

- Yalan beyanda bulunmak, mal varlığını açıklamamak,

- Kayınpederinin adını Akçakoca'da bir parka vermek.

Yaklaşık 1 yıl önce başlatılan dosya incelemesi böylece İçişleri Bakanlığı'nın insiyatifinden çıkarak, doğrudan Memur Suçlarını soruşturmakla sorumlu savcının önüne geldi. Savcılık Büyükşehir Belediyesi'nde yapıldığı iddia edilen usulsüzlükleri kapsayan dosyayı inceleyerek soruşturmayı tamamlayacak.

GELİŞMELER ÜZERİNE GÖKÇEK NE DEDİ?

İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için 5 ayrı soruşturma izni verdi. Bunun üzerine Gökçek, açılan soruşturmalarla ilgili hurriyet.com.tr'ye değerlendirmede bulundu.

İşte Gökçek'in açıklaması:

''Bu bir soruşturma değil, rutin bir olay. Ama sanki İçişleri Bakanı talimat vermiş gibi gösteriyorlar. Böyle bir talimat yok.

Olay şu: Biri TKP'nin şikayet dilekçesidir. Dilekçe rutin olarak işleme konulmuştur. Diğeri Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası'nın şikayetidir. İçişleri Bakanlığı 'bunun bir işleme tabi olmasına gerek yoktur' kararı aldı. Bunun üzerine Danıştay'a gittiler. Danıştay 'soruşturulsun' kararı aldı. Yani rutin bir işlem. Ama sanki benimle ilgili büyük bir soruşturma başlatılmış gibi bir hava estiriliyor.'

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 14:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haluk balaban IP: 85.110.139.xxx Tarih : 5.04.2009 11:56:53

İçişleri bakanının vatandaşın haklı sikayetine savcılığın soruşturma talebine izin verdiğini gösterin. kendi kendime yuh çekeyim hele veysel tiryaki hakkındaki suç duyurularına birini göstersin......?