16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Halaçoğlu'na sahip çıktı

Yaptığı açıklamalarla tartışmalara neden olan Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu’na BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu sahip çıktı. Yazıcıoğlu, Orhan Pamuk, Elif Şafak gibi yazarların TCK’nın 301 sayalı maddesinden yargılanmalarına göndermede bulunarak, “Türk tarihine hakaret edenleri, sövenleri, mahkemelerin elinden bile kurtarmaya çalışıyorlar, onlar için özel yasalar bile çıkartılmasına çalışıyorlar. Ama diğer taraftan ilme dayalı bir tarihi gerçek ortaya konulduğunda, bunların hepsi ayağa kalkıyorlar ve Halaçoğlu’nu nerdeyse linç etmeye çalışıyorlar" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte yeni Başkanlık Divanı oluşturmak ve Yüksek İstişare Kurulu adıyla yenilenen eski Kırklar Meclisi üyelerini belirlemek için yapılacak toplantı öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu’nun tarihi bazı gerçekleri ifade ettiğini belirten Yazıcıoğlu, Halaçoğlu’nun “ayırıcı bölücü" bir tavır ortaya koymadığını söyledi. Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:“Bu tarihi gerçekleri ifade ederken tam meramına uygun bir tercüme yapılmadı. Bazı kesimlere bakıyorum, Türk tarihine hakaret edenleri, sövenleri, mahkemelerin elinden bile kurtarmaya çalışıyorlar, onlar için özel yasalar bile çıkartılmasına çalışıyorlar. Ama diğer taraftan bir tarihi hakikat, bilgiye dayalı, ilme dayalı bir tarihi gerçek ortaya konulduğunda, bunların hepsi ayağa kalkıyorlar ve Halaçoğlu’nu nerdeyse linç etmeye çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyiz."

“KİMSE KİMSEYİ BU ÜLKEDEN SÜRMEYE KALKIŞMASIN"
Gazeteci-yazar Bekir Coşkun ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan polemiğe de konuşmasında yer veren Yazıcıoğlu, “Bir gazeteci Cumhurbaşkanı adayını eleştiriyor, Sayın Başbakan eğer ‘kabul etmiyorsan çek git’ diyor. Bunu da kabul etmemiz mümkün değil" dedi. Başbakan’ın yaklaşımını doğru bulmadığını ifade eden Yazıcıoğlu, "birileri çocukları Suudi Arabistan’a göndermeye çalıştı, birileri ABD’ye göndermeye kalkıştı, bunun bir faydası yok. Kimse kimseye başka ülke göstermeyecek, bunu yanlış buluyorum" diye konuştu.

"ÇANKAYA KALE DEĞİL"
Kamuoyunda “Çankaya’nın son kale olduğu ve düştüğü" yönündeki tartışmalara da değinen Yazıcıoğlu, “Cumhurbaşkanı makamı Türk milletinin ve devletinin birliğini temsil eder. Dolayısıyla ne sağcıları temsil eder, ne solcuları temsil eder, ne şu mezhebi, ne bu aşireti temsil eder. Türkiye’nin birliğini temsil eder, onun için de Çankaya bir kale değildir. Çankaya Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanlığı makamıdır" dedi.

-“İKİ TURDA DA GÜL’E OY VERDİM"-
Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye’nin 120 gündür bir tek gündem maddesine kilitlendiğini belirterek, “Dünyanın hiçbir yerinde devletin başına Cumhurbaşkanı seçmek için 120 gün tartışılmaz" dedi. Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk iki turunda AKP adayı Abdullah Gül’e oy verdiğini söyledi. Yazıcıoğlu, 3.turda Gül’ün büyük bir ihtimalle seçileceğini belirterek, sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

-“YAZILI OLMAYAN KURALLARI KABUL EDEMEYİZ"-
CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrını da eleştiren Yazıcıoğlu, “CHP ‘Anayasa’da her ne kadar kurallar belli ise de yazılı olmayan kurallar var bu ülkede’ diyor. İşte ben o yazılı olmayan kurallara tepki koyarım. Demokrasilerde yazılı kurallara göre hareket edilir" dedi. Yazıcıoğlu, “Yazılı olmayan kurallardan söz edecek olursak, o zaman bu yazılı olmayan kuralları kim ifade edecek, kimin iradesi geçerli olacak. O zaman önümüze bu gelir, bu geldiğinde seçimlerin bir anlamı kalmaz, anayasal düzenin bir anlamı kalmaz. O zaman demokrasiden bahsetmek mümkün değildir" diye konuştu.

anka
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2007 Pazar 14:07:25
Güncelleme :26 Ağustos 2007 Pazar 14:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 85.108.249.xxx Tarih : 26.08.2007 22:48:57
SEN TÜRK TARİH KURUMU VE HALAÇOĞLU'NU BIRAK MECLİSTE GÜL'E SAHİP ÇIK. BURADA TÜRKLÜK TARTIŞILIYOR, SEN BU ORTAMDA NE ARIYORSUN,MÜSLÜMANLIK TARTIŞMASI AKP DE, HADİ ORAYA GİT... GURURLA TÜRKÜM DİYEMEYENLERE DESTEK VERİRKEN 'BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU'...