28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Hani hijyen nerede?

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Trabzon’a Ata uçağındaki arıza nedeniyle yaklaşık 3.5 saat gecikmeyle gidebildi. Bu süreyi Atatürk Havaalanı VIP salonunda bekleyerek geçiren Erdoğan’a Airport Otel’den yemek servisi yapıldı.

Ancak otelden VIP’e taşınan yemeklerin hijyen kurallarına dikkat edilmeden taşındığı görüldü. Otelden VIP Salonu’na kadar taşınan yemeklerin, yaklaşık 40 metrelik mesafeyi bir kapak dahi konulmadan taşınması eleştirildi. Trabzon’a gitmek üzere dün saat 14.50’de Atatürk Havalimanı’na gelen Başbakan Tayyip Erdoğan, kötü bir sürprizle karşılaştı. ’Ata’ uçağında arıza vardı. Bunun üzerine Erdoğan’ın ’Ana’ uçağı ile Trabzon’a gitmesine karar verildi. Ancak Ana uçağı Ankara’daydı ve İstanbul’a gelmesi zaman alacaktı. Bunun üzerine Erdoğan ve yanındakiler, VIP Salonu’nun basın odasında kurulan masalarda, Airport Otel’den gelen ve ana yemeği levrek olan mönüyle karınlarını doyurdular. Erdoğan, Ana uçağının gelmesiyle, yaklaşık 3.5 saatlik gecikmeyle saat 18.20’de Trabzon’a hareket etti.

Başbakan Erdoğan için hazırlanan yemekler VIP Salonu’na götürülürken bir olay dikkat çekti. Yemekler tamamen açık olarak konuldukları tepsilerde taşınıyordu. Alanda bulunan Airport Otel’den çıkan ve yaklaşık 20-25 metre kadar açık havada taşınıp daha sonra kapalı alana girerek bir o kadar daha götürülen tepsilerde, yemeklerin üzerine bir kapak bile konulmadan bütün hijyen kurallarının altüst edilmesi eleştiri konusu oldu.

NİKAHA YETİŞEMEDİ

Erdoğan, uçağı gecikince Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak’ın oğlunun nikah törenine yetişemedi. Erdoğan KTÜ Tesisleri’ndeki nikah yemeğine katıldı. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte yemek sonrası Antalya’ya gitti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 01:14:46
Güncelleme :27 Ağustos 2006 Pazar 05:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?