18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Haşim Kılıç'a 'kuşatma' yanıtı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç'ın 'siyaset yargıyı kuşatamayacak' sözlerine yanıt verdi.

"Kimsenin kimseyi kuşattığı yok" sözleriyle Kılıç'a seslenen Bozdağ, " Herkes kendini işini yaparsa sorun çıkmaz" diye konuştu.

Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu'nun açılışında konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Türk yargı dünyasında büyük sorunlar yaşandığını vurgulamış ve siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.

Kılıç, son dönemde yargının en çok eleştiri aldığı başlıklardan birine değinmiş ve "Dün yargının siyaseti kuşatma gayretlerine karşı çıktığımız gibi bugün de siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz" sözleriyle önemli bir çıkış yapmıştı.

 

...
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2012 Salı 12:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.241.165.xxx Tarih : 6.04.2012 01:46:28

 bu gün yargı türkiyedeki en güçlü ve tarafsız olmas gereken kurumdur ama nedense siyasiler adeta eski yeniçeriler gibi her gün birinin başını istemektedirler durduk yere edilmiş bir lafmı verilen karşılıktan durduk yere verilmediği gayet anlaşılıyor  yargıya gelen talepleri baskıları bilmiyouz ama yandaş gazetelerden hergün birlerinin yargılanması için talep geliyor bu taleplerden bir çok iyi biliyoruz  muhalefet liderini bile yargılamak ve baskı  kurmaya kadar  gidiyor eğer sen başbakansan % 46 oy aldım beni kimse yargılayamaz diyorsan diğer muhalefet partileride % 54 aldı onlarıda yargılayamassın yada yargıya bu yönde baskı yapamassın zaten bunu yaptığın gün yönetime darbe yapmış diktatörlüğe geçmiş  yeni bir ergenekon olmuş olursun